ΤΟΠΙΚΑ

«Αιμοδότης» του Γηροκομείου το Φιλανθρωπικό Σωματείο

αιμοδότης-του-γηροκομείου-το-φιλαν-210912

Σημαντική και μακρόχρονη προσφορά στην τοπική κοινωνία, όπως υπογραμμίστηκε σε προχθεσινή εκδήλωση

Ανοιγμα εξωστρέφειας στην τοπική κοινωνία επιχειρεί το Φιλανθρωπικό Σωματείο του Γηροκομείου Βόλου, που έκοψε προχθές την πίτα στην κατάμεστη αίθουσα της Εξωραϊστικής, θέτοντας με πνεύμα αισιοδοξίας καινούργιους στόχους για το μέλλον.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην προχθεσινή εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σύσσωμης της οικογένειας του Γηροκομείου Βόλου και του έμψυχου δυναμικού, που δέχτηκε με έκδηλη ικανοποίηση δυνατά μηνύματα στήριξης από την τοπική κοινωνία.

Στην εκδήλωση κυριάρχησαν η παρουσία, ο σημαντικός ρόλος και η προσφορά του Φιλανθρωπικού Σωματείου, που δημιουργήθηκε το 1952 και έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του Ιδρύματος «Γηροκομείον Βόλου» το 1956, συνεχίζοντας να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία στο πέρασμα του χρόνου.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού, Σοφία Βαρλάμη, υπογράμμισε ότι βασικοί στόχοι της νέας χρονιάς είναι η διεύρυνση των δράσεων εξωστρέφειας, η ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας με άλλους συλλόγους και σωματεία της πόλης, και η εγγραφή νέων μελών, που θα ενισχύσουν την βάση του σωματείου.

Παράλληλος στόχος είναι η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του γραφείου πόλης του Ιδρύματος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοπάλη με Αλεξάνδρας και λειτουργεί 10.30 – 12.30 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. «Στόχος μας είναι να λειτουργεί περισσότερες ώρες καθημερινά, και ορισμένες μέρες την εβδομάδα και το απόγευμα, για να εξυπηρετείται καλύτερα το κοινό, οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενισχύσουν το Γηροκομείο, προσφέροντας είτε χρηματικές εισφορές είτε είδη πρώτης ανάγκης» ανέφερε η κ. Βαρλάμη.

Στην εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Γηροκομείου Βόλου υπογραμμίστηκε η σημασία της εθελοντικής προσφοράς, με τους παριστάμενους να εκφράζουν την πρόθεση διαρκούς στήριξης του Ιδρύματος, που αγκαλιάζει δεκάδες ηλικιωμένους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου