ΤΟΠΙΚΑ

«Φλερτ» Αμερικανών με το λιμάνι Βόλου

φλερτ-αμερικανών-με-το-λιμάνι-βόλου-210731

Συνάντηση του Πρέσβη Geoffrey Pyatt με βουλευτές Μαγνησίας και γενικούς γραμματείς

Οι επενδυτικές δυνατότητες του Βόλου και της Μαγνησίας βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού Πρέσβη Geoffrey Pyatt με τους βουλευτές Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, Ζέττα Μακρή, Κώστα Μαραβέγια και Θανάση Λιούπη, καθώς και τους γενικούς γραμματείς Τουρισμού και Οικονομικής Πολιτικής Κώστα Λούλη και Χρήστο Τριαντόπουλο αντίστοιχα, με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «XRTC Business Consultants» και υποψήφιου ευρωβουλευτή Γιώργου Ξηραδάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Αθήνα. Ζήτημα που κυριάρχησε στη διάρκεια της παραγωγικής συνάντησης ήταν το μέλλον του λιμένα Βόλου, για το οποίο τονίστηκε το έντονο ενδιαφέρον μεγάλων αμερικανικών και ελληνικών εταιρειών διαχείρισης λιμένων.

Επίσης, συζητήθηκε η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Στεφανοβίκειο και η συνεκπαίδευσή τους, τα τελευταία χρόνια, με την Αεροπορία Στρατού και τους Πεζοναύτες του Βόλου.

Σχετικά με τη συνάντηση ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος σε δήλωσή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μας έκανε σήμερα την τιμή να μας καλέσει ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Geoffrey Pyatt, προκειμένου να συζητήσουμε τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει ο Βόλος και η Μαγνησία. Ήταν μια παραγωγική και χρήσιμη συζήτηση».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης, μετά το πέρας της συνάντησης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμάνι του Βόλου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη φιλοξενία και τη θερμή υποδοχή προς τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου