ΤΟΠΙΚΑ

«Ολα τα παιδιά αξίζουν ένα χαμόγελο»

ολα-τα-παιδιά-αξίζουν-ένα-χαμόγελο-209491

Συγκινητικά μηνύματα μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μετά την επίσκεψή τους σε δομή του «Εσταυρωμένου»

Συγκίνηση προκαλούν τα μηνύματα των μαθητών της στ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που έχουν ως θέμα τον εθελοντισμό και καταγράφηκαν μετά από την επίσκεψή τους στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, που λειτουργεί ως παράρτημα του «Εσταυρωμένου».

Οι μικροί μαθητές περιέγραψαν με σοφή απλότητα την έννοια της εθελοντικής προσφοράς, με τον μικρό Αντώνη να υπογραμμίζει: «Είμαι χαρούμενος γιατί βοηθάω πολλά παιδιά με τα πράγματα που δίνω» και τη συνομήλική του Νάντια να προσθέτει: «Χάρηκα που έδωσα σχολικά είδη σ’ αυτά τα παιδιά με πολλή αγάπη. Ολοι αξίζουμε την αγάπη».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σταχυολόγησε τα μηνύματα των παιδιών, στα οποία κυριαρχούν η ευαισθησία και η διάθεση της προσφοράς, με τη μικρή Φαίη να επισημαίνει ότι «μου αρέσει να δίνω πράγματα δικά μου σε άλλα παιδιά γιατί έτσι τα κάνουμε χαρούμενα» και τη Στελίνα να εύχεται «όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν υγεία, φροντίδα και αγάπη».

«Εύχομαι όλα τα παιδάκια να είναι χαρούμενα και να έχουνε να φάνε, να παίζουνε και να έχουνε σπίτι και να έχουνε να ντύνονται», αναφέρει η Δέσποινα, ενώ η συμμαθήτριά της Σοφία προτρέπει «ν’ αγαπάμε και να στηρίζουμε αυτούς που μας χρειάζονται».

Εντύπωση προκαλεί, εξάλλου, η ανοιχτή αγκαλιά των παιδιών για όσους έχουν ανάγκη βοήθειας, παιδιά και ενήλικες, με τους μικρούς μαθητές να υπογραμμίζουν πως «όλα τα παιδιά του κόσμου πρέπει να έχουν φαγητό, νερό, υγεία, φροντίδα, στέγη και το βασικότερο να έχουν αγάπη».

Τα δύο τμήματα της στ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, αποτελούμενα από 30 μαθητές και συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, ήταν επισκέπτες του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, που λειτουργεί ως παράρτημα του «Εσταυρωμένου».

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν οι εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης και τους ενημέρωσαν για τον σκοπό της ίδρυσης του «Εσταυρωμένου» και το έργο που επιτελείται από την τοπική Εκκλησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου