ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Γερμανού Πρόξενου στο Δημαρχείο Βόλου

επίσκεψη-του-γερμανού-πρόξενου-στο-δη-209464

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του ασκούντα καθήκοντα Δημάρχου κ. Αθανασίου Θεοδώρου με τον Πρόξενο της Γερμανίας κ. Στέχελ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βόλου κ. Στυλιανός Διαμαντίδης και ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας κ. Γεώργιος Παπαρίζος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε σε προγενέστερη συνεργασία με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με θέματα τεχνογνωσίας ως προς την επεξεργασία των αποβλήτων, της εξοικονόμησης ενέργειας και της διαχείρισης των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο λειτουργίας του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Πρόξενος ανέφερε ότι η συνεργασία έχει τη δυνατότητα διεύρυνσης, μέσω της ελληνογερμανικής συνέλευσης, ενός θεσμού που έχει ως στόχο να προάγει την επικοινωνία και τη σύμπραξη ελληνικών και γερμανικών φορέων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ως προς την τοπική οικονομία, ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ως κινητήρια δύναμη της τοπικής ανάπτυξης τον κλάδο του τουρισμού, για τον οποίο πρόσθεσε ότι σύμφωνα με έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας, οι γερμανοί τουρίστες αποτελούν τη δεύτερη σε πληθυσμό ομάδα τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή ενώ ο κ. Στέχελ αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, τα οποία καθιστούν τον τόπο ως ιδανικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, κυρίως περιπατητικού.

Επίσης ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ως καίρια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής την αεροπορική σύνδεση του Βόλου με την πόλη του Μονάχου, η οποία πέρυσι σημείωσε πληρότητες 87%, και ζήτησε τη μεσολάβηση του κ. Στέχελ ώστε η συγκεκριμένη σύνδεση να διευρυνθεί χρονικά και να προστεθούν περισσότερες αεροπορικές γερμανικές εταιρείες στα δρομολόγια που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Πρόξενος πρότεινε τη συνέχιση της δυναμικής παρουσίας του Δήμου Βόλου στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης, αλλά και τη συμμετοχή των παραγωγών τοπικών προϊόντων στις σημαντικές εκθέσεις του κλάδου των τροφίμων, ώστε να αναδειχθεί η ποιότητα της τοπικής παραγωγής.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ του κ. Προξένου και του κ. Θεοδώρου, με τον Πρόξενο να επαινεί την ποιότητα του τουριστικού οδηγού του Δήμου Βόλου και το αναμνηστικού pin – αντίγραφο της Αργούς που ο Ασκών Καθήκοντα Δημάρχου καρφίτσωσε στο πέτο του κ. Στέχελ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου