ΤΟΠΙΚΑ

Εικονικά τα τιμολόγια για πώληση μεταχειρισμένων ΙΧ, απαντά η Βουλγαρία

εικονικά-τα-τιμολόγια-για-πώληση-μετα-209400

Σχετικά με την απάτη σε βάρος 19 Βολιωτών – Δικογραφία σχηματίζει το Τελωνείο Βόλου

Εικονικά χαρακτηρίζουν οι αρχές της Βουλγαρίας τα τιμολόγια, που κόπηκαν για την πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την εταιρεία φάντασμα, που εξαπάτησε 19 Βολιώτες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για δεύτερη φορά ΦΠΑ, προκειμένου να μην κατασχεθούν τα αυτοκίνητά τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας το Τελωνείο Βόλου απευθύνθηκε στις βουλγαρικές αρχές με ερώτημα εάν έχει καταβληθεί όντως εκεί ο φόρος, ο οποίος σημειωτέον είναι απαιτητός, έστω και στην περίπτωση που καταβλήθηκε στο εξωτερικό.

Οι Βολιώτες που εξαπατήθηκαν από την εταιρεία φάντασμα φέρονται να ισχυρίζονται ότι έχουν καταβάλει τα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλγαρικές αρχές απάντησαν ότι οποιαδήποτε τιμολόγια έχουν κοπεί από το 2015 και μετά, οπότε η εταιρεία διέκοψε τη δραστηριότητά της, είναι πλαστά.

Ετσι από την τελωνειακή αρχή Βόλου εκτιμάται ότι δεν έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ.

Από την πλευρά της, η Ιταλία, από όπου είχε γίνει η προμήθεια των αυτοκινήτων, δεν έχει απαντήσει στο αντίστοιχο αίτημα, τουλάχιστον προς στιγμήν. Το Τελωνείο Βόλου έχει απευθυνθεί και εκεί με σχετικό ερώτημα στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει κάθε χρήσιμο στοιχείο που θα ρίξει φως στην υπόθεση και θα τη διαλευκάνει πλήρως.

Το Τελωνείο Βόλου άρχισε την έρευνα πριν από δύο χρόνια, όταν έγιναν αντιληπτά πλαστά δικαιολογητικά εκτελωνισμού ΙΧ. Στην πορεία διαπίστωσε ότι συνολικά 19 Βολιώτες κάτοχοι αυτοκινήτων έχουν πέσει στα δίχτυα της εταιρείας – φάντασμα.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι πολίτες πρέπει τώρα να καταβάλουν τον ΦΠΑ για δεύτερη φορά και να πληρώσουν ποσά που ξεκινούν από 500 έως και 6.000 ευρώ.

Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των ΙΧ έχουν δεχθεί να καταβάλουν τον φόρο, άλλοι όχι.

Η δικογραφία της υπόθεσης με την ολοκλήρωση της έρευνας θα διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Βόλου με όλα τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση για κάθε ενέργεια.

Επισημαίνεται ότι θύματα του εν λόγω κυκλώματος λαθρεμπορίας διαπιστώθηκε ότι έχουν πέσει πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Αθήνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου