ΤΟΠΙΚΑ

Πιάνει δουλειά ξανά ο «τροχός» στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

πιάνει-δουλειά-ξανά-ο-τροχός-στο-κέν-209375

Χαράς Ευαγγέλια για τους κατοίκους του Ανατολικού Πηλίου. Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια αγρανάπαυσης, θα πιάσει ξανά δουλειά ο τροχός… στο οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, καθώς δόθηκε το πράσινο φως για την πρόσληψη οδοντίατρου.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε «ετοιμοπόλεμο» σύγχρονο οδοντιατρικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας, παρέμενε από το 2010 στα κουτιά, ελλείψει γιατρού.

Ο τελευταίος γιατρός αποχώρησε την ίδια εποχή από την ενεργό δράση και έτσι για τη στοματική τους υγιεινή μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται είτε σε ιδιώτες γιατρούς, είτε μετά από προγραμματισμένο ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Βόλου και στο οδοντιατρείο του Αχιλλοπουλείου.

«Είναι θετική εξέλιξη καθώς θα δοθεί βαθιά ανάσα σ’ όσους χρήζουν στοματικής θεραπείας», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Νέλη Χονδρογιάννη, γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο σύλλογος, η διαδικασία πρόσληψης του οδοντίατρου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος της άνοιξης, ώστε μετά να φορέσει την άσπρη μπλούζα και να πιάσει δουλειά.

Μέχρι τότε εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί επίσης οι διαδικασίες για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών, ώστε το ιατρείο να λειτουργήσει απρόσκοπτα παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας σ’ όσους έχουν ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου