ΤΟΠΙΚΑ

Κριτική εφ’ όλης της ύλης σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

κριτική-εφ-όλης-της-ύλης-σε-νδ-συριζ-209362

Από Κυρ. Κυριάκο και Σπ. Καρανικόλα στην εκδήλωση κοπής της πίτας του ΚΙΝΑΛ στον Βόλο

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό και άλλα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας βρέθηκαν χθες στο μικροσκόπιο της κριτικής που άσκησαν κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής Κυριάκος Κυριάκος και Σπύρος Καρανικόλας, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση κοπής της πίτας του κόμματος στο ξενοδοχείο Park στον Βόλο.

H εκδήλωση ήταν μαζική, αν και καταγράφηκαν και απουσίες, καθώς από τους οκτώ υποψηφίους βουλευτές του κόμματος στις τελευταίες εκλογές, παρευρέθηκαν οι Νίκος Χαυτούρας, Τρύφωνας Πλαστάρας, Φώτης Χατζηδημητρίου και Ελενα Χριστοδουλιά.

Τα δύο προσκεκλημένα στελέχη παρουσίασαν επιγραμματικά τις προτάσεις του κόμματος, ενώ επίσης μίλησαν για την πολιτική ανασυγκρότηση που επιχειρεί το ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στην επόμενη αναμέτρηση η εκλογική απήχησή του θα είναι πολύ ευρύτερη, από εκείνη που κατέγραψε η κάλπη στις 7 Ιουλίου του 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Καρανικόλα το μεταναστευτικό πρόβλημα διογκώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η νέα κυβέρνηση «να κληρονομήσει μία αδιέξοδη κατάσταση την οποία όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί», όπως είπε.

Ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε πως θα πρέπει να πιεστεί περισσότερο η ΕΕ να βοηθήσει και εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το χαρτί του βέτο για να διεκδικήσει μεγαλύτερη στήριξη στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναφερόμενος σε άλλα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα έκανε μνεία στην υπόθεση της Novartis, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έστησε μία πολιτική σκευωρία για να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους».

Στην πορεία ανασυγκρότησης του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε κυρίως στην παρέμβασή του ο γραμματέας Επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος.

«Αυτό που αφορά στο Κίνημα Αλλαγής είναι ο δικός μας αυτοπροσδιορισμός και στρατηγική με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν. Ο χώρος μας υπάρχει με ισχυρές αναφορές στην κοινωνία», σημείωσε ο κ. Κυριάκος.

«Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει ως ένα σύγχρονο προοδευτικό κόμμα. Δεν κάνουμε στροφή γύρω από την ουρά μας, δεν ψάχνουμε καρέκλα να ακουμπήσουμε τα ιδεολογικά μας φρονήματα», συνέχισε ο ίδιος σχολιάζοντας τις «μετεγγραφές» στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου