ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμειναν κλειστές και χθες οι υπηρεσίες του δικαστηρίου

παρέμειναν-κλειστές-και-χθες-οι-υπηρε-208783

Αυτοψία πραγματοποίησαν στα Δικαστήρια Βόλου συνεργεία της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου μετά από τις προχθεσινές καταρρακτώδεις βροχές, που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν το Ειρηνοδικείο Βόλου και το Πταισματοδικείο, τα οποία παρέμειναν κλειστά και χθες για δεύτερη μέρα μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η στέγη του κτιρίου δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης σε κανένα τμήμα της, καθώς η ταράτσα των δικαστηρίων είναι μονωμένη και γι’ αυτό δεν έχει συσσωρευμένη υγρασία όπως υπήρχαν φόβοι μετά τις πλημμύρες.

Το πιο πιθανό εκτιμήθηκε ότι είναι η πλημμύρα να προκλήθηκε, επειδή τα φρεάτια του φωταγωγού και των δύο υπαίθριων χώρων των δικαστηρίων ήταν ασυντήρητα, με αποτέλεσμα να συγκρατήσουν μεγάλο όγκο νερού και στη συνέχεια να πλημμυρίσουν.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι τα φρεάτια χρειάζονται τσιμεντοποίηση και είναι σε κακή κατάσταση, αφού τα μόνα που έχουν απομείνει στα σημεία τους με το περάσματα των χρόνων είναι τα ανοίγματα στο έδαφος, ενώ δεν είναι γνωστό που διοχετεύουν τα όμβρια ύδατα και υπάρχουν φόβοι μήπως συσσωρεύουν ύδατα στα θεμέλια των δικαστηρίων.

Οταν ξέσπασαν προχθές το πρωί οι καταρρακτώδεις βροχές τα νερά στην ταράτσα των δικαστηρίων είχαν αντίστροφη κατεύθυνση σε σχέση με τα λούκια, καθώς το νέο κτίριο των δικαστηρίων έχει πάρει κλίση. Ετσι συγκεντρώνονταν στο πίσω μέρος με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μεγάλος όγκου νερού στο πίσω τμήμα και σε συνδυασμό με τη σημαντική ούτως ή άλλως ποσότητα νερού της βροχόπτωσης, τα ύδατα να βρίσκουν διέξοδο στον φωταγωγό.

Ομως, το φρεάτιο ήταν σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και το νερό να κατακλύσει όλα τα γραφεία του Ειρηνοδικείου. Ηταν θέμα λίγο χρόνου, όπως αποδείχτηκε, να πλημμυρίσει στη συνέχεια το Ειρηνοδικείο Βόλου αφού οι αγωγοί δεν ήταν καθαροί και το νερό έβγαινε στους τοίχους από τις σωληνώσεις των καλοριφέρ. Επιπλέον, ήταν σε κακή κατάσταση και τα φρεάτια των δύο υπαίθριων των δικαστηρίων.

Η Πολεοδομία Βόλου αναμένεται να προχωρήσει σε έγγραφες συστάσεις για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, αλλά και να επισημάνει την ανάγκη που υπάρχει να συνταχθεί μελέτη για τα φρεάτια των δικαστηρίων.

Χθες το Ειρηνοδικείο Βόλου και το Πταισματοδικείο δεν λειτούργησαν μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν, ενώ σήμερα Πέμπτη αναμένεται να επανεξεταστεί η κατάσταση και να αποφασιστεί αν θα λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες ή όχι.

Τα γραφεία των υπαλλήλων, όλοι οι χώροι γέμισαν νερά. Δεν είναι γνωστό αν ο κεντρικός τους server όπου φυλάσσεται το αρχείο σε ψηφιακή μορφή υπέστη βλάβη. Δεν είναι γνωστό ούτε αν λειτουργούν οι υπολογιστές των υπαλλήλων, ενώ εκτιμάται ότι είναι αναγκαίο να γίνει ηλεκτρολογικός έλεγχος για την αποφυγή ενδεχόμενου ατυχήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου