ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλειστικά διά ζώσης η εξεταστική

αποκλειστικά-διά-ζώσης-η-εξεταστική-208731

Αποκλειστικά δια ζώσης μετά από σχεδόν δύο χρόνια, θα διεξαχθεί η εξεταστική των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου με την ολοκλήρωση των μαθημάτων του εξαμήνου και υπάρχει δυνατότητα είτε διεξαγωγής εξετάσεων ακόμη και τα Σάββατα είτε να επιμηκυνθεί η περίοδος κατά δύο εβδομάδες, προκειμένου να γίνουν με ασφάλεια για φοιτητές και καθηγητές.

Το παραπάνω αποφάσισε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον απόηχο της συνεδρίασης της Συνόδου των Πρυτάνεων, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως επέμεινε στη συνέχιση δια ζώσης των μαθημάτων και κυρίως της εξεταστικής.

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου, ενημέρωσε τη Σύγκλητο, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης. Ακαδημαϊκοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους τόσο για τα δια ζώσης μαθήματα όσο και για τη διενέργεια των εξετάσεων με φυσική παρουσία φοιτητών στα αμφιθέατρα.

Προβληματισμός υπάρχει κυρίως για τα μαθήματα που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό φοιτητών και οι εξετάσεις των οποίων θα χρειαστεί να «σπάσουν» προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και άρα ο κίνδυνος υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Τα τμήματα καλούνται τις επόμενες ημέρες να οργανώσουν τις εξετάσεις τους και να κρίνουν αν θα χρειαστεί να κάνουν εξεταστική Σάββατα ή ακόμη και να παρατείνουν την εξεταστική περίοδο.

Από σήμερα κιόλας, τα τμήματα καλούνται να ανακαλέσουν προηγούμενες αποφάσεις τους, βάσει των οποίων άλλα είχαν αποφασίσει υβριδική και άλλα εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η «γραμμή» που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και μεταφέρθηκε στη Σύγκλητο από τον πρύτανη, είναι και τα υπολειπόμενα μαθήματα του εξαμήνου στα τμήματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί να γίνουν δια ζώσης. «Λύστε το» ήταν η προτροπή του πρύτανη προς τα τμήματα που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα δια ζώσης μαθήματα εν μέσω επέλασης της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει αλλάξει και επιπλέον δεν επιδεικνύεται καμία ευελιξία ούτε για τα μαθήματα του εξαμήνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου