ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά 28 καθηγητές η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας για τα κενά εκπαιδευτικών που νοσούν

ζητά-28-καθηγητές-η-δ-δ-ε-μαγνησίας-για-τα-208708

Συνεχίζει να σφυροκοπά τα σχολεία της Μαγνησίας η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Ομικρον του κορονοϊού. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μπορεί να είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με την έναρξη της εβδομάδας, παραμένει όμως σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης στον νομό, χθες καταγράφηκαν 87 νέα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία. Συγκεκριμένα, νόσησαν 57 επιπλέον μαθητές και ένας ακόμη καθηγητής στα γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας. Τέσσερις καθηγητές επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας μετά την ανάρρωσή τους, ωστόσο εξακολουθούν να λείπουν συνολικά 70 εκπαιδευτικοί.

Επιπλέον 25 κρούσματα σε μαθητές και τρία σε εκπαιδευτικούς, αλλά και ένα ακόμη σε βοηθητικό προσωπικό καταγράφεται στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής. Ο αριθμός των νοσούντων δασκάλων ανέρχεται πλέον στους 60.

Η καθημερινότητα είναι δύσκολη στα σχολεία για την πραγματοποίηση του ωρολογίου προγράμματος και την κάλυψη των κενών που υφίστανται εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με αίτημά της προς το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε την πρόσληψη 28 εκπαιδευτικών για να μπορέσει να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία. Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπο Σταχτέα «στον αριθμό των εκπαιδευτικών που ζητάμε έχει προβλεφθεί και πιθανή αύξηση των κρουσμάτων στο εκπαιδευτικό προσωπικό για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι». Η διεύθυνση ζητά την πρόσληψη κυρίως καθηγητών βασικών ειδικοτήτων όπως φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς αλλά και τεχνικών ειδικοτήτων.

Ούτε οι μισοί

Ωστόσο χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκαν μόλις 10 προσλήψεις τριμηνιτών από το Υπουργείο Παιδείας για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, και μόλις τέσσερις για την Πρωτοβάθμια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας προσλαμβάνονται στη γενική αγωγή στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, στην α’ περιοχή οι (επίθετο, όνομα, ειδικότητα):

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΕ02

ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ02

ΚΟΡΟΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ02

ΤΣΙΑΝΑΚΑ ΕΥΘΑΛΙΑ ΠΕ03

ΤΣΑΚΜΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ03

ΡΟΥΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ06

ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ11

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ82

ΒΕΝΙΑΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΕ86

Στην ειδική αγωγή στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΖΩΗ ΠΕ89.02.

Στη γενική αγωγή στην Πρωτοβάθμια προσλαμβάνονται οι (επίθετο, όνομα, ειδικότητα, περιοχή τοποθέτησης):

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΠΕ60 Α΄ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Π.Ε.)

ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΠΕ70 Α΄ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Π.Ε.)

ΜΟΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ70 Α΄ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Π.Ε.)

ΤΣΑΚΥΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ70 Β΄ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Π.Ε.).

Επιπλέον 2.000 τεστ σε γυμνάσια και λύκεια

Χθες, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας παρέλαβε επιπλέον 2.000 self tests για τα γυμνάσια και λύκεια, τα οποία θα χρησιμεύουν στην καθημερινή εξέταση των μαθητών σε τμήματα στα οποία καταγράφονται κρούσματα κορονοϊού.

Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε τμήμα, δεν θα κάνουν τεστ μόνο οι κοντινές επαφές του μαθητή, σε σχήμα σταυρού στην τάξη (μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά) αλλά το σύνολο των μαθητών του τμήματος και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Ο αριθμός όμως των self test αν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι περιορισμένος, θα είναι αρκετός έως την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου