ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή ο αλατάς της Νέλσων

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-αλατάς-της-νέλσων-208581

Συγκίνηση στην τοπική κοινωνία για την απώλεια του ανθρώπου, που μεγαλούργησε στη γνωστή βολιώτικη εταιρεία αλατιού

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του Ανδρέα Γ. Σεντουκτσή, που συνέδεσε το όνομά του με τη γνωστή βολιώτικη εταιρεία αλατιού «Νέλσων».

Αλατάς δεύτερης γενιάς ο ίδιος, καθώς την εταιρεία είχε συστήσει ο πατέρας του και σήμερα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία ο γιος του Γιώργος, ο Ανδρέας Σεντουκτσής διακρινόταν από πολύ μικρός για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο.

Κληρονόμησε μικρή βιοτεχνία άλατος με έδρα τον Βόλο και κατάφερε να την κατατάξει στις μεγαλύτερες βιομηχανίες άλατος πανελλαδικά.

Το μεγάλο του πάθος ήταν η δουλειά. Δεν γυρνούσε σπίτι, αν δεν έβγαινε πρώτα η παραγωγή. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας «Αλάτι Νέλσων» και όπως έγραψε στο fb του ο εγγονός του Απ. Κουταρέλος, «συστηνόταν με καμάρι ως αλατάς». Δούλεψε από μικρό παιδί, πέρασε δύσκολα χρόνια, πέρασε χρόνια κατοχής, όμως δεν σταμάτησε να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Μέχρι και πριν από πέντε χρόνια καθημερινά επισκεπτόταν το εργοστάσιο και ενημερωνόταν για την πορεία της παραγωγής.

Ηταν λάτρης της παρέας, οικογενειάρχης σωστός, αυστηρός πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τους γύρω του. Αγαπούσε πολύ τα ταξίδια για αυτό μόλις συνταξιοδοτήθηκε άρχισε μαζί με τη σύζυγό του να εξερευνά καινούργιες χώρες, ταξιδεύοντας από το μακρινό Ντουμπάι μέχρι τον Καναδά, τα γύρισε όλα.

Υπήρξε επίσης φιλάνθρωπος και στήριζε μέχρι τέλους ιδρύματα και εκκλησίες, που έχρηζαν οικονομικής στήριξης.

Δίπλα του μέχρι τέλος της ζωής του παρέμεινε η αγαπημένη του σύζυγος Κική, η Κικίτσα όπως συνήθιζε να την αποκαλεί.

Εφυγε γεμάτος από στιγμές, ανθρώπους, συναισθήματα, μνήμες, πλήρης ημερών και περιστοιχισμένος από συγγενείς και φίλους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στη Νέα Δημητριάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου