ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητικά πάρτι… τέλος σε χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

φοιτητικά-πάρτι-τέλος-σε-χώρους-του-208168

Την απόφαση επικαιροποίησε το πρυτανικό συμβούλιο, με αφορμή πάρτι στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας, όπου σημειώθηκαν ζημιές

Φοιτητικά πάρτι… τέλος στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει με ανάρτησή του – τελεσίγραφο στην ιστοσελίδα του ιδρύματος στο Facebook το πρυτανικό συμβούλιο. Την απόφαση που έχει ληφθεί τόσο σε επίπεδο πρυτανικού συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο Συγκλήτου κατά το παρελθόν υπενθυμίζει με αφορμή πάρτι που έγινε πρόσφατα στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας και κατά τη διάρκεια του οποίου προκλήθηκαν φθορές σε χώρους του ιδρύματος.
«Το πρυτανικό συμβούλιο του ΠΘ υπενθυμίζει και ενημερώνει την πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύτερο κοινό ότι η διοργάνωση κάθε μορφής ψυχαγωγικής εκδήλωσης («πάρτι») στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, χωρίς σχετική άδεια των οργάνων διοίκησης του Πανεπιστημίου, απαγορεύεται.
Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διατηρεί και ασκεί όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα που αφορούν στην υπεράσπιση του δημοσίου χώρου και της ασφάλειας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση – τελεσίγραφο που αναρτήθηκε χθες στο Facebook στον απόηχο του πάρτι που έγινε και άφησε πίσω του φθορές που θα πρέπει να επιδιορθωθούν.

Τα φοιτητικά πάρτι και τα προβλήματα που προκαλούνται έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φθορές στην περιουσία του ιδρύματος, κίνδυνοι για την υγεία φοιτητών, αλλά και οικονομικά… θέματα είναι τα προβλήματα που απορρέουν από τέτοιου είδους διοργανώσεις. «Το πρόβλημα είναι σοβαρό. Συγκεντρώνονται πολλά άτομα, προκαλούνται φθορές στην περιουσία του ιδρύματος, προκαλείται ηχορύπανση, ενώ υπάρχουν και οικονομικά ζητήματα στα όρια της παρανομίας», δήλωνε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας Γιάννης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος επιθυμεί να διοργανώσει πάρτι θα πρέπει να έχει άδεια από τη διοίκηση. «Ακόμη όμως και αίτημα να κατατεθεί εμείς δεν το εγκρίνουμε από τη στιγμή που δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο μιας τέτοιας διοργάνωσης. Είναι γραμμή μας να μην επιτρέπουμε πάρτι σε χώρους που προορίζονται για μάθηση κι όχι για διασκεδάσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Οπως επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης, όποτε επιχειρείται η διοργάνωση ενός πάρτι από τη διοίκηση αποτρέπεται. «Πολλές φορές όμως δεν γνωρίζουμε για τη διοργάνωσή τους» αναφέρει και σημειώνει ότι στη συνέχεια η διοίκηση καλείται να επιδιορθώσει τυχόν ζημιές που προκαλούνται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου