ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα για κορονοϊό σχολικές μονάδες της Μαγνησίας

σε-ετοιμότητα-για-κορονοϊό-σχολικές-μ-207939

Λίστα με συμβουλές απεστάλη μέσω του Υπουργείου Παιδείας από το Υπουργείο Υγείας προς τη Δ.Δ.Ε. κι από εκεί στα σχολεία της Μαγνησίας

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκονται γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας, που αυτή την περίοδο «αποδεκατίζονται» από μαθητικό πληθυσμό εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων. Ιδιόμορφη πρακτική μαθητών της γ’ λυκείου να πηγαίνουν ακόμη και άρρωστοι στο σχολείο για να κρατήσουν τις απουσίες τους για τον Μάιο προκειμένου να κάνουν την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές έχει προκαλέσει ανησυχία για τη μετάδοση των ιώσεων ενώ επαγρύπνηση υπάρχει και για τον θανατηφόρο ιό που έχει κάνει την εμφάνισή του.

Χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με επικεφαλής τον προϊστάμενο, Σωκράτη Σαβελίδη, την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη και τους διοικητικούς υπαλλήλους Αριστέα Χρυσοχού και Δημήτρη Σαμαρά επισκέφθηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προκειμένου να λάβουν ενημέρωση για τις καλές πρακτικής μείωσης του κινδύνου μετάδοσης των ιώσεων αλλά και πρόληψης του κορονοϊού.

Κλινήρες το 20% των μαθητών

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, στα σχολεία εντός του κέντρου του Βόλου, το 20% σχεδόν του μαθητικού πληθυσμού απουσιάζει λόγω των ιώσεων, ενώ σε δύο μεγάλα γυμνάσια του κέντρου, ο αριθμός των άρρωστων μαθητών είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Διαπιστώνουμε έξαρση των ιώσεων και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές για τον χειρισμό των καταστάσεων που προκύπτουν», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης υπογραμμίζοντας ότι βάσει της ενημέρωσης που έλαβε από τη Διεύθυνση Υγείας το κλείσιμο ενός σχολείου σε περίπτωση μαζικών κρουσμάτων δεν βοηθά στη μη εξάπλωση των ιώσεων. «Το σημαντικό είναι οι μαθητές να μην πηγαίνουν στο σχολείο ακόμη και τρεις ημέρες αφότου πέσει ο πυρετός. Εχουμε παρατηρήσει μία ιδιόμορφη πρακτική μαθητών ιδίως της γ’ λυκείου που πηγαίνουν στο σχολείο ακόμη και άρρωστοι για να κρατήσουν τις απουσίες τους για το τέλος της σχολικής χρονιάς ενόψει των πανελλαδικών. Αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη για την εξάπλωση των ιώσεων», σημείωσε ο ίδιος.

Φόβος για κορονοϊό

Φόβος υπάρχει και για τυχόν εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού. «Πρέπει μαθητές και εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τα συμπτώματα. Τα συμπτώματα του κορονοϊού είναι ίδια με της γρίπης. Όταν βλέπουν ότι ο υψηλός πυρετός επιμένει άνω του τριημέρου θα πρέπει να απευθύνονται στον γιατρό», οι οδηγίες που δόθηκαν προς την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία από τις 23 Ιανουαρίου έχει στα χέρια της έγγραφο με συμβουλές και οδηγίες κατά της γρίπης αλλά και πρόληψης του κορονοϊού.

Η λίστα με τις οδηγίες έχει σταλεί σε όλα τα σχολεία, στο πλαίσιο της πρόληψης και περιλαμβάνει χρηστικές συμβουλές όπως χρήση αντισηπτικών και χαρτομάντιλων, σχολαστικός καθαρισμός αντικειμένων που πιάνουν πολλά χέρια όπως τα πόμολα στις πόρτες, αποφυγή ανταλλαγής στυλό, μολυβιών και κυρίως ενημέρωση των μαθητών για όλα όσα πρέπει να κάνουν και όσα πρέπει να αποφεύγουν.

Τρίτη ημέρα κλειστό το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού

Για τρίτη ημέρα παρέμεινε χθες κλειστό το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, όπου μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού είτε έχει προσβληθεί από ιώσεις, είτε μένει προληπτικά στο σπίτι για να μην κολλήσει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου