ΤΟΠΙΚΑ

Πεσμένη η κίνηση στα γυμναστήρια

πεσμένη-η-κίνηση-στα-γυμναστήρια-20732

Ούτε τα γυμναστήρια της πόλης κατάφεραν να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση, αφού φέτος παρατηρείται μειωμένη προσέλευση του κόσμου, καθώς μια μεγάλη μερίδα σταθερών πελατών αδυνατούν να πληρώσουν τη συνδρομή του γυμναστηρίου τους.

Παρά τις χαμηλές τιμές στις συνδρομές και τις προσφορές που γίνονται αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν να λένε «όχι» στο γυμναστήριο. Ακόμη και εάν το πρόβλημα δεν έχει γίνει αισθητό στην τσέπη τους, ο φόβος για το τι πρόκειται να έρθει είναι αρκετός για να τους οδηγήσει στο να διακόψουν το γυμναστήριο.

Με δελεαστικές προσφορές και με όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης αρκετά γυμναστήρια.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Από την πλευρά τους ειδικοί του χώρου ενημερώνουν ότι η γυμναστική βελτιώνει τη διάθεση λόγω της έκκρισης ορμονών αλλά και λόγω της αποβολής του άγχους που κυριαρχεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, πράγμα που είναι απαραίτητο μέσα στο αρνητικό κλίμα της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Κώστας Νακόπουλος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στο Βόλο, παραδέχεται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πράγματι έχει σημειωθεί πτώση της κίνησης τον τελευταίο χρόνο στο γυμναστήριο του, παρότι υπάρχει μείωση στις τιμές των συνδρομών κατά 17%. «Φέτος υπάρχει πτώση της κίνησης γύρω στο 40%. Παλιότερα άνοιγα το γυμναστήριό μου από τον Σεπτέμβριο, φέτος το άνοιξα τον Οκτώβριο απλά επειδή δεν υπήρχε η αναμενόμενη κίνηση».

Στη συνέχεια ο ίδιος προσθέτει ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σταθερών πελατών οι οποίοι φέτος ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν το γυμναστήριο και γι’ αυτό αποφάσισε, σε ειδικές περιπτώσεις, να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του γυμναστηρίου του. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο όσο μπορούμε, άλλωστε και για εμάς είναι δύσκολο αφού αυξάνονται συνεχώς τα λειτουργικά μας έξοδα».

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του χώρου, υπάρχουν και περιπτώσεις ατόμων που έχουν περιορίσει όλα τους τα έξοδα προκειμένου να συνεχίσουν να πηγαίνουν γυμναστήριο, καθώς για πολλούς αποτελεί τρόπο ζωής.

«Ο κόσμος θα ήθελε να γυμνάζεται περισσότερο, όμως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα» παρατηρεί από την πλευρά της η κ. Βάσω Φυτιλή, υπεύθυνη σε γυμναστήριο του Βόλου, προσθέτοντας ότι η κίνηση σίγουρα δεν θυμίζει τα παλιότερα χρόνια παρά τις τρίμηνες και τετράμηνες προσφορές.

Η ίδια επισημαίνει ότι για τα γυμναστήρια δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το Κράτος, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Σουηδία, όπου επιδοτούνται τα γυμναστήρια, αφού σύμφωνα με έρευνα τα άτομα που γυμνάζονται αρρωσταίνουν λιγότερο.

«Η γυμναστική παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχική υγεία του ανθρώπου, αφού τα άτομα που γυμνάζονται νιώθουν ευεξία και περισσότερο χαρούμενα. Συνεπώς συμβάλει στην “ασθένεια της εποχής” την κατάθλιψη» αναφέρει η κ. Φυτιλή.

Αρκετά πάλι άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τη συνδρομή του γυμναστηρίου και επιλέγουν άλλους τρόπους εκγύμνασης όπως το περπάτημα στην παραλία του Βόλου ή τη γυμναστική στο σπίτι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου