ΤΟΠΙΚΑ

Διεξαγωγή σεμιναρίου ενδοσχολικής επιμόρφωσης

διεξαγωγή-σεμιναρίου-ενδοσχολικής-ε-20724

Στο 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου πραγματοποιείται σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σ’ αυτό με θεματολογία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο 1ο Γενικό Λύκειο, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος του Συλλόγου Διδασκόντων και επιλογή του σχολείου, υλοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ενταγμένη στη δράση «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας» που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το θέμα της επιμόρφωσης είναι η διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς, διαπροσωπικές σχέσεις και βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων στο πολυπολιτισμικό σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν τη δυνατότητα, συμπληρώνοντας σχετικά ερωτηματολόγια ήδη από το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, να καταγράψουν τις επιμορφωτικές τους ανάγκες και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τη θεματική του σεμιναρίου με θέματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους σχολείου. Στόχος του σεμιναρίου είναι να ασχοληθεί με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σχολικό περιβάλλον, είτε αυτά συνδέονται με την πολυπολιτισμική ετερογένεια του σημερινού σχολείου, είτε με τις διαπροσωπικές συγκρούσεις και αντιθέσεις και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων. Στο σεμινάριο συμμετέχουν 35 περίπου εκπαιδευτικοί.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 3 επιμορφωτικές συνεδρίες. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και η τρίτη την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου