ΤΟΠΙΚΑ

Από τις 24 Ιανουαρίου η εξεταστική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

από-τις-24-ιανουαρίου-η-εξεταστική-στο-π-207075

Χαρτί και μολύβι πήραν από χθες καθηγητές τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βάζοντας επί τάπητος όλα τα δεδομένα για να οργανώσουν την εξεταστική των φοιτητών, που φέτος, μετά από δύο σχεδόν χρόνια, θα γίνει αποκλειστικά διά ζώσης.

Καθηγητές μετρούν τους φοιτητές ανά μάθημα, τη χωρητικότητα αιθουσών και τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρηθούν για να υπολογίσουν πόσες αίθουσες θα χρειαστούν για την εξέταση κάθε μαθήματος και να οργανώσουν το συνολικό πρόγραμμα της εξεταστικής.

Όπως έγινε γνωστό, στον απόηχο της προχθεσινής Συνόδου των Πρυτάνεων αλλά και της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η εξεταστική περίοδος θα ξεκινήσει στις 24 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, αρμόδιο ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Θεοδωράκη, η εξεταστική φέτος δεν θα διαρκεί τρεις εβδομάδες, αλλά θα επεκταθεί σε τέσσερις, ενδεχομένως και πέντε, έως τέλος δηλαδή Φεβρουαρίου, προκειμένου η διεξαγωγή της να γίνει με όρους ασφαλείας για φοιτητές και καθηγητές που θα βρεθούν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε επίσης ότι σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής νοσήσει υπάρχει η δυνατότητα να δώσει τα μαθήματα από τα οποία θα απουσιάσει σε άλλη ημερομηνία. «Μέσω του edupass υπάρχει η δυνατότητα να διαπιστώνουμε αν κάποιος φοιτητής νοσεί για να ορίσουμε άλλη ημερομηνία για την εξέτασή του», ανέφερε.

Προς το παρόν, αυτή και την επόμενη εβδομάδα, τα τμήματα θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα μαθήματα του εξαμήνου. «Τα μαθήματα σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να γίνουν στο σύνολό τους διά ζώσης. Πολύ λίγα μαθήματα γίνονται με υβριδικό τρόπο, με τους καθηγητές δηλαδή στις αίθουσες και τη συμμετοχή φοιτητών από απόσταση για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν. Αυτό αφορά σε λίγες περιπτώσεις και για εξαιρετικές καταστάσεις», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Μάλιστα ήδη από χθες, τμήματα που είχαν αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων τους αποφάσισαν επιστροφή σε διά ζώσης μαθήματα από την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να ενημερωθούν οι φοιτητές.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, τα κρούσματα κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι λίγα και υπογράμμισε ότι το 92% των καθηγητών και το 85% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι έναντι του COVID-19.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου