ΤΟΠΙΚΑ

Πήρε εισιτήριο για τον οίκο Bulgari

πήρε-εισιτήριο-για-τον-οίκο-bulgari-206763

Υποτροφίες για μετεκπαίδευση και ευκαιρία εργασίας στο εργοστάσιο στην Ιταλία κέρδισε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη

Εισιτήριο για μετεκπαίδευση ενός έτους και στη συνέχεια εργασία με πρώτο μισθό ύψους 1.200 ευρώ στον οίκο κοσμημάτων Bulgari στην Ιταλία, έλαβε σπουδάστρια του τμήματος Κοσμήματος του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης κλιμακίου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus. Η σπουδάστρια δεν θα είναι η μοναδική που θα έχει τη χρυσή επαγγελματική ευκαιρία. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη, η υποτροφία θα είναι ανοιχτή και θα αφορά σε όσους αποφοίτους του τμήματος επιθυμούν να μετεκπαιδευτούν στην Ιταλία και στη συνέχεια να απασχοληθούν εργασιακά στον ιταλικό οίκο μόδας με την πολυετή ιστορία στην παραγωγή κοσμημάτων.

Η συγκεκριμένη σπουδάστρια που εκδήλωσε ενδιαφέρον να κάνει χρήση της υποτροφίας θα μάθει ιταλικά και ετοιμάζει βαλίτσες για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η μετεκπαίδευση διάρκειας ενός έτους θα είναι εντελώς δωρεάν και στη συνέχεια θα προωθηθεί για εργασία στο εργοστάσιο του μεγάλου οίκου κερδίζοντας πολύτιμη εμπειρία και έναν σημαντικό σταθμό στο portfolio της.

Η επίσκεψη στην Ιταλία έγινε στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετέχει το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου. Όπως ανέφερε η κ. Μορφογιάννη που συνόδευσε τη αντιπροσωπεία στο ταξίδι, τέτοια προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα τους σπουδαστές να κερδίσουν εμπειρίες και ευκαιρίες πολύτιμες για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου συμμετείχε σε πανευρωπαϊκή έκθεση κοσμήματος, στην οποία παρουσιάστηκαν 15 δημιουργίες σπουδαστριών του τμήματος με θέμα «Αέρας, Φωτιά, Γη και Νερό».

Εγινε επίσης επίσκεψη στο εργοστάσιο του οίκου Bulgari όπου οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να δουν τα νέα σχέδια που ετοιμάζει ο μεγάλος οίκος και όπου ανακοινώθηκαν οι υποτροφίες για τους σπουδαστές του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Κοπή πίτας του ΙΙΕΚ

Στο μεταξύ, με την επιστροφή κλιμακίου του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου από την Ιταλία, έγινε και η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ινστιτούτου παρουσία της προέδρου, Νατάσσας Μορφογιάννη και του αντιπροέδρου Αποστόλη Ζαρκάδα – Βεργή, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ , σπουδαστών, εκπαιδευτών και του προσωπικού του Ι.Ι.Ε.Κ.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, ευχήθηκαν στους σπουδαστές καλή και δημιουργική χρονιά. Κατά την ομιλία των εκπροσώπων δόθηκε έμφαση τόσο στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ για παροχή υποτροφιών στους καλύτερους της κάθε ειδικότητας του β΄ εξαμήνου, γεγονός που αποτελεί κίνητρο για βελτίωση της απόδοσής τους, όσο και στην παροχή πρόσθετων σεμιναρίων προς τους σπουδαστές με σκοπό την διευκόλυνσή τους στην πρόσβαση της αγοράς εργασίας.

Οι σπουδαστές και το προσωπικό συμμετείχαν σε ονομαστική κλήρωση για τρία τυχερά φλουριά ευγενική χορηγία των καταστημάτων, Lysis Κανατούλας, Wind ( κ.κ. Τσιαπράζης – Κωνσταντίνου) καθώς και του κέντρου διασκέδασης Premiera.

Τα τυχερά φλουριά κέρδισαν, ο σπουδαστής της Ειδικότητας Μαγειρικής Α. Κατεργάρης και η σπουδάστρια της Ειδικότητας Συντήρησης Έργων Τέχνης Μ. Παντούλα ενώ για το προσωπικό ο εκπαιδευτής της ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης κ. Ν. Μηνετόπουλος.

Τα τμήματα της ειδικότητας Ζαχαροπλαστικής παρασκεύασαν με τους εκπαιδευτές τους κ. Κ. Μπούρχα και κ. Π. Στεργιάδη, τις πίτες που κατά ομολογία ήταν πεντανόστιμες και άριστα διακοσμημένες. Την κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε η ειδικότητα της φωτογραφίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου