ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται σημαντικές μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές

ερχονται-σημαντικές-μειώσεις-στις-ασ-206686

Με επιτυχία το σεμινάριο φοροτεχνικών για τα επίκαιρα εργατικά και ασφαλιστικά θέματα

Μειώσεις στις ασφαλιστικές εφαρμογές φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Σε εκδήλωση χθες του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, στο ξενοδοχείο Κυψέλη, ο Νίκος Φραγκιαδάκης, λογιστής, φοροτεχνικός, σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, ανάλυσε πώς θα πληρώνονται οι καινούργιες εισφορές, τις απαλλαγές που θα υπάρξουν, αλλά και τις παγίδες που κρύβει το νομοσχέδιο όσον αφορά στην απασχόληση των συνταξιούχων.

«Σε γενικές γραμμές οι εισφορές μειώνονται, ενώ ο επαγγελματίας θα είναι ελεύθερος να επιλέξει το ποσό που θα καταβάλλει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι μειώσεις που έρχονται στις εισφορές θα είναι μεγάλες. Ενδεικτικά ο κ. Φραγκιαδάκης σημείωσε ότι επαγγελματίας, που έχει εισόδημα 50.000 ευρώ, το ανώτερο ποσό που θα καταβάλλει για εισφορές θα είναι 6.000 ευρώ, ενώ σήμερα καταβάλλει εισφορές ύψους 10.000 ευρώ.

Στους δε επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα οι διαφορές θα είναι μικρές.

Ο κ. Φραγκιαδάκης ενημέρωσε και για τα εργατικά. Εκανε ειδική αναφορά στα θέματα του ωραρίου των εργαζομένων, που, όπως είπε, έχουν αυστηροποιηθεί, καθώς και στο θέμα των προστίμων για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου