ΤΟΠΙΚΑ

Αποτίμηση ενός έτους και νέοι στόχοι

αποτίμηση-ενός-έτους-και-νέοι-στόχοι-205259

Από τον βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Κώστα Μαραβέγια στην πρώτη, μετά την ανάληψη των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, συγκέντρωση

Σε αποτίμηση και αξιολόγηση δράσεων και πρωτοβουλιών από τη θέση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. προχώρησε την Παρασκευή το βράδυ, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Ergon Showground, o Κώστας Μαραβέγιας.

«Η σημερινή είναι μια βραδιά αποτίμησης ενός χρόνου από τότε που πήρα την απόφαση να σας συστηθώ και πολιτικά», είπε απευθυνόμενος στο πυκνό ακροατήριο. «Με κρίνατε άξιο να σας εκπροσωπήσω στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτή την εμπιστοσύνη σας είναι που προσπαθώ, με όλες μου τις δυνάμεις, καθημερινά να τη δικαιώσω. Χωρίς να εγκαταλείψω την ιατρική ιδιότητα, γιατί και εγώ το θέλω και εσείς μου το ζητούσατε συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Μαραβέγιας τους ευχαρίστησε για τη στήριξη στο πρόσωπό του στις τελευταίες εθνικές εκλογές και επανέλαβε τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και ότι θα συνεχίσει να είναι αντάξιος της εμπιστοσύνης που έχει δεχθεί.

Εκανε ειδική αναφορά στα σημαντικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως είπε, απέφυγε τα εύκολα λόγια και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, κάνοντας περισσότερα από όσα προεκλογικά υποσχέθηκε.

Σε ό,τι αφορά στη δική του κοινοβουλευτική δραστηριότητα, ο Κ. Μαραβέγιας παρουσίασε μεταξύ άλλων ως προσωπικές του νίκες, τη νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή ΑμεΑ σε τμήματα μουσικών σπουδών ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας στη Σκόπελο για να επισκευαστούν ζημιές που προκάλεσε η περσινή κακοκαιρία, το ότι θα έχουμε επισκέψιμους υποθαλάσσιους χώρους στον Παγασητικό το 2020, τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού Μ. Βορίδη για τη χρηματοδότηση δύο πρόσθετων έργων αλιευτικών καταφυγίων σε Πλατανιά και Τρίκερι, τη θεραπεία της κατά λάθους χρέωσης των τελών ταξινόμησης σε ιδιοκτήτες ΙΧ.

«Από τα μικρά, όμως, πρέπει να πάμε και στα μεγάλα για τη Μαγνησία. Οχι μόνο γιατί ζούμε εδώ, αλλά γιατί της το οφείλουμε και γιατί ίσως είναι αυτό που δεν κατόρθωσαν να κάνουν περασμένες γενιές πολιτικών, σε ένα βαθμό τουλάχιστον», είπε ο βουλευτής και παρουσίασε, μεταξύ άλλων, ως μεγάλους στόχους την αξιοποίηση του Αχελώου, την ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, την ιδιωτικοποίηση και αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού Βόλου, τις συνδυασμένες διεθνείς μεταφορές αγαθών, οι πολλαπλές και συχνότερες αεροπορικές συνδέσεις, η δημιουργία τουλάχιστον δύο υδατοδρομίων, η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων σε Βόλο και Αλμυρό.

Κλείνοντας την ομιλία – λογοδοσία, ο Κ. Μαραβέγιας υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις με πολίτες, αλλά και στοχευμένες ομάδες, ενώ τόνισε ότι το γραφείο του είναι διαρκώς ανοιχτό για τα αιτήματα των πολιτών.

«Οσο αισθάνομαι ότι σας έχω δίπλα μου να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίζω να παλεύω για κάθε ζήτημα», είπε και ολοκλήρωσε με σαφείς αιχμές για επικρίσεις που έχει δεχθεί: «Οσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι θα με σκότωνε να ξεκόψω από την καθημερινότητα για να είναι μόνο πολιτικός απομονωμένος στην Αθήνα. Πήγαινε – έλα, λοιπόν, δεν με πειράζει καθόλου για να μπορώ να παραμένω full time ένας από εσάς. Και όσοι νομίζουν ότι είμαι κάποιος άλλος, ότι είμαι πορφυρογέννητος και δεν είμαι κάποιος από εσάς, γελιούνται. Εχω πολύ γερό στομάχι για να αντέξω τον πόλεμο που κατά καιρούς μπορεί να υφίσταμαι από δημοσιογραφίσκους που μπορεί να μην πήραν το μπαξίσι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου