ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου στις 14 Δεκεμβρίου

απεργιακή-συγκέντρωση-του-εργατικού-205172

Στις 14 Δεκεμβρίου, το Εργατικό Κέντρο Βόλου συμμετέχει στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται την προκήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης: “Η απεργία πραγματοποιείται σαν απάντηση στην ψήφιση ενός ακόμη αντεργατικού – αντικοινωνικού Προϋπολογισμού, που αποτυπώνει την βούληση της Κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας που αξιώνουν οι Δανειστές. Πρόκειται για Προϋπολογισμό κοινωνικής αναλγησίας και εξαθλίωσης!

Ο κόσμος της εργασίας, ο άνεργος, ο συνταξιούχος αδυνατεί πλέον να πορευτεί στο αύριο, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη εργασία γίνονται κανόνας!

Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον τα συνδικάτα στοχοποιούνται, με προφανή στόχο να περιοριστεί η δράση τους και να φιμωθούν. Η προσπάθεια αλλαγής του Συνδικαλιστικού Νόμου παραμένει βασικό προαπαιτούμενο της μνημονιακής συμφωνίας και αυτό από μόνο του τα λέει όλα!

Απεργούμε:

– Για να σταματήσουμε τον συνεχιζόμενο επικίνδυνο μνημονιακό κατήφορο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

– Γιατί οι δυνάμεις της εργασίας δεν πρέπει να παραδώσουμε αμαχητί τα τελευταία δικαιώματα που μας απέμειναν στο Κεφάλαιο.

– Για να πούμε ΟΧΙ στην επιχειρούμενη φίμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, με το νέο Νόμο, που επιχειρεί να περιορίσει τις απεργίες.

– Για να σταματήσουμε την μνημονιακή φρενίτιδα της Κυβέρνησης, που καταργεί κοινωνικά επιδόματα, βγάζει στο «ηλεκτρονικό σφυρί» τα σπίτια εξαθλιωμένων νοικοκυριών και ετοιμάζει νέα φοροληστεία από τη νέα χρονιά.

– Για να διεκδικήσουμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων στο προ μνημονίων θεσμικό πλαίσιο, που θα καθιστά ξανά υποχρεωτική την εφαρμογή τους.

– Για να απαντήσουμε σθεναρά στα νέα κρυφά μέτρα που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Κυβέρνηση, τους Δανειστές, τους Τραπεζίτες και τους Βιομήχανους, πίσω από τις «κουϊντες» της γ΄ αξιολόγησης.

Από μόνο του, το άρον-άρον κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης, η πλήρης μυστικοπάθεια που τη συνόδευσε για το περιεχόμενο των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ Κυβέρνησης-Δανειστών, κυρίως –όμως– τα εγκωμιαστικά σχόλια των ίδιων των Δανειστών και του ΣΕΒ, γι’ αυτή τη συμφωνία, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ψευδαισθήσεις ή παρερμηνείες, όπως επιχειρεί η Κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους.

Όταν χαίρονται αυτοί που στραγγάλισαν και ξεζούμισαν τον Ελληνικό Λαό, δεν μπορεί παρά αυτά που συμφωνήθηκαν και έρχονται να είναι ακόμη χειρότερα! Αυτό επιχειρεί να κρύψει από τους Έλληνες ο κ. Τσίπρας, κάνοντας το άσπρο – μαύρο και πανηγυρίζοντας για θήθεν επιτυχία του!

Με την απεργία μας θα πάρει την απάντηση που του πρέπει”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου