ΤΟΠΙΚΑ

Μαθαίνουν να τρώνε υγιεινά οι μαθητές του 29ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

μαθαίνουν-να-τρώνε-υγιεινά-οι-μαθητές-205165

Οι μαθητές των τάξεων Γ’ και Δ’ του 29ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα την Υγιεινή Διατροφή, ετοίμασαν, μαγείρεψαν και απόλαυσαν ένα υγιεινό γεύμα.

Οι μικροί μαθητές σε συνεργασία με τους γονείς έφεραν κατά ομάδες τα τρόφιμα, φόρεσαν τις ποδιές, τα γάντια και ασχολήθηκαν με την προετοιμασία, παρασκευή και μαγείρεμα μεσημεριανού υγιεινού φαγητού, βασισμένου στην Μεσογειακή διατροφή, πάντα βέβαια με την καθοδήγηση της Υπεύθυνης του προγράμματος της Ε.Ζ κ. Ρηγώνη Αικατερίνης, της εκπ/κού της Δ’ τάξης κ. Χολέβα Αλεξάνδρας και σε συνεργασία της εκπ/κού της Γ’ τάξης κ. Χασιώτου Παναγιώτας. Επίσης πολύτιμη βοηθός σε όλη τη δράση ήταν η γονέας μαθητή του τμήματος της Γ’ τάξης κ. Ζαχαράκη Σοφία.

Οι καλές διατροφικές συνήθειες αναπτύσσονται στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και χρειάζεται συνεργασία γονιών και σχολείου για να τεθούν οι σωστές βάσεις.

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του οργανισμού των παιδιών μας, καθώς επιδρά πάντοτε στη φυσική, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη και εξέλιξη τους.

Επειδή βρίσκονται διαρκώς σε περίοδο ανάπτυξης, η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στο καθημερινό διαιτολόγιό τους αποτελεί σήμερα τον μόνο ουσιαστικό παράγοντα για τη σωστή ωρίμανση του οργανισμού και την πρόληψη μετέπειτα διαταραχών.

Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να τρώνε σπιτικά υγιεινά γεύματα.

Σε κάθε περίπτωση, το μεσημεριανό γεύμα πρέπει να αποτελείται από ποικιλία, ισορροπία και μέτρο, ότι δηλαδή χαρακτηρίζει την υπέροχη και υγιεινή μεσογειακή διατροφή μας.

Τη φετινή σχολική χρονιά 2019-20 το 29ο δημοτικό σχολείο δίνει έμφαση στην εκπόνηση προγραμμάτων που αφορούν την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή.

Από την αρχή της χρονιάς οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν δράσεις εντός της σχολικής μονάδας όπως προετοιμασία υγιεινού πρωινού Β’ τάξη υπεύθυνη η κ. Τσουβάκα, κουλουράκια με υπεύθυνη την κ. Φραγκογεώργη Γαρυφαλλιά, καθώς και επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου, στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γεωπονίας-Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων» και θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου