ΤΟΠΙΚΑ

Διαγραφή οφειλών 4.764 ευρώ σε δημότες και επαγγελματίες

διαγραφή-οφειλών-4-764-ευρώ-σε-δημότες-και-204862

Αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου – Λάθη σε χρεώσεις και πληρωμές που δεν καταχωρήθηκαν

Τη διαγραφή συνολικού ποσού 4.764,9 ευρώ που βάρυναν άδικα δημότες και επαγγελματίες της περιοχής αποφάσισε ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου.

Πρόκειται για οφειλές που μπορούν να ξεκινούν ακόμη και από το ένα ευρώ και να φθάνουν ακόμη και τα 784 ευρώ, στην πλειονότητά τους όμως κυμαίνονταν από 25 έως 50 ευρώ περίπου.

Οι οφειλές αφορούν σε κατοίκους και επαγγελματίες των περιοχών Αργαλαστής, Λαύκου, Αφετών, Μηλεών και έχουν σχέση κυρίως με χρεώσεις που αφορούν στον τομέα της ύδρευσης, μερικές άρδευσης, αλλά και μισθώματα και απολήψεις μπάζων.

Η πλειονότητα των εγγεγραμμένων οφειλών ήταν λανθασμένες. Αφορούσαν σε χρεώσεις που είχαν πληρωθεί σε τραπεζικά καταστήματα αλλά λόγω αδυναμίας ταυτοποίησης των σωστών στοιχείων δε εκδόθηκαν αποδείξεις αποπληρωμής από τον δήμο.

Σε κάποιες περιπτώσεις αφορούσαν σε υπέρογκες χρεώσεις που επιβλήθηκαν για κατανάλωση νερού που όμως οφειλόταν σε βλάβες ή σε χρεώσεις που επιβλήθηκαν λανθασμένα καθώς είχε ζητηθεί διακοπή συνδέσεων αλλά καθυστέρησε να γίνει.

Το κοντέρ των λανθασμένων οφειλών μηδένισε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και 28 περιπτώσεις δημοτών και επαγγελματιών απαλλάχθηκαν από χρεώσεις που δεν τους αντιστοιχούσαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου