ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση «ανάσα» από τον ΟΑΕΔ για δανειολήπτες

παράταση-ανάσα-από-τον-οαεδ-για-δανε-203930

Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για διακανονισμό δανείων μέσω ΟΕΚ

Παράταση «ανάσα» για δανειολήπτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, καθώς μετά από απόφαση του ΟΑΕΔ θα έχουν το δικαίωμα για διακανονισμό μέχρι 30 Ιουνίου του 2020. Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε χθες στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ Βόλου που έχει επιφορτιστεί με τις αρμοδιότητες του πρώην ΟΕΚ.

Τη συγκεκριμένη ρύθμιση η οποία «τρέχει» ήδη από τέλος του 2018 στον νομό Μαγνησίας έχουν αξιοποιήσει και προβεί σε διακανονισμό περισσότεροι από 450 δανειολήπτες, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα επιμήκυνσης κατά δέκα χρόνια, της αποπληρωμής των δανείων που είχαν πάρει από ίδια κεφάλαια του οργανισμού.

Επίσης αρκετοί είναι οι δανειολήπτες που είδαν τις τελευταίες τους οφειλές να απαλείφονται και να λαμβάνουν βεβαίωση πως δεν υφίσταται καμία εκκρεμότητα προς τον ΟΑΕΔ καθώς όταν υπέβαλαν την αίτηση το ποσό που όφειλαν ήταν μικρότερο ή ίσο με το ποσό των 6.000 ευρώ, καθώς θεωρήθηκε ότι έχουν αποπληρώσει, αφού είχαν εξοφλήσει το 60% του δανείου.

Δικαίωμα ένταξης στη συγκεκριμένη ρύθμιση έχουν όλοι οι όσοι έχουν λάβει δάνειο από ίδια κεφάλαια του τ. Ο.Ε.Κ. αλλά και οι ευπαθείς ομάδες όπως των ΑμεΑ, των τριτέκνων, των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας και έχουν προστατευόμενο μέλος, των μονογονεϊκών οικογενειών, οικογενειών με μέλος ΑΜΕΑ, οι οποίοι εκτός όλων των άλλων δικαιούνται και έκπτωσης 10% στο ποσό του δανείου που έχει προκύψει, μετά τη διαγραφή ποσοστού 15% από το ποσό του αρχικού δανείου.

Σημειώνεται πως συνολικά στη Μαγνησία ο πρώην ΟΕΚ είχε χορηγήσει 4.895 δάνεια αγοράς – ανέγερσης πρώτης κατοικίας, 3.457 δάνεια αποπεράτωσης – επισκευής. Επίσης είχε χορηγήσει 295 δάνεια αγοράς – ανέγερσης κατοικίας, σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.λπ.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου