ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά άμεση αναθεώρηση των συμβάσεων για τα διόδια

ζητά-άμεση-αναθεώρηση-των-συμβάσεων-γ-203859

Με αφορμή τις νέες υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη των διοδίων στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η ληστεία που υφίστανται καθημερινά οι πολίτες και οι απαράδεκτοι φραγμοί που υψώνονται στην ελεύθερη μετακίνηση εξαιτίας των υπέρογκων διοδίων, συνεπεία των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών αυτοκινητοδρόμων, δεν έχει τέλος.

Οι νέες υπέρογκες αυξήσεις (30% στην περιοχή μας, έως και 60% κατά μήκος της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας), έρχονται δυστυχώς να επιβεβαιώσουν – και μάλιστα πολύ γρήγορα – την καταγγελία που είχαμε εκφράσει δημόσια για τις νέες προσφάτως αναθεωρημένες συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων. Αποδεικνύεται άμεσα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι παρά το γεγονός πως χρηματοδοτούνται πλέον από «ζεστό» κρατικό και κοινοτικό χρήμα (υπενθυμίζουμε ότι μεγάλο μέρος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ επανασχεδιάστηκαν, ώστε να αποδεσμευτούν πιστώσεις για την επανεκκίνηση των έργων των αυτοκινητοδρόμων), οι παραχωρησιούχοι μεγαλοεργολάβοι θα συνεχίσουν να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι τους στην τσέπη των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι πολίτες που δίκαια αγανακτούν και κινητοποιούνται για τη διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος στη μετακίνηση σύρονται διαρκώς στα δικαστήρια, εδώ και τρία σχεδόν χρόνια.

Καλούμε λοιπόν όλους τους τοπικούς φορείς και όλες τις πλευρές του περιφερειακού συμβουλίου να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Η τελευταία αυτή αύξηση είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου