ΤΟΠΙΚΑ

«Γολγοθάς» η πληρωμή προστίμων

γολγοθάς-η-πληρωμή-προστίμων-203829

«Γολγοθάς» ακόμη και η πληρωμή των προστίμων στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου. Ιδιοκτήτης μπαρ που επιχείρησε χθες να πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε το προηγούμενο Σάββατο τα ξημερώματα, έχασε ένα ολόκληρο πρωινό μεταξύ Εφορίας και Αστυνομίας, μέχρι τελικά να φθάσει στο γκισέ για την καταβολή του ποσού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Ιδιοκτήτης γνωστού νυχτερινού μπαρ στο Βόλο, βρέθηκε να κάνει… βόλτες στις υπηρεσίες, μέχρι τελικώς να καταφέρει να πληρώσει πρόστιμο που του επιβλήθηκε για κάπνισμα στο κατάστημά του.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», το προηγούμενο Σάββατο τα ξημερώματα, μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος της επιχείρησής του, κλιμάκιο της Αστυνομίας, του επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 600 ευρώ, επειδή πιάστηκαν θαμώνες να καπνίζουν, κατά παράβαση του αντικαπνιστικού Νόμου.

Ο ίδιος ενημερώθηκε ότι σε περίπτωση πληρωμής του προστίμου εντός δέκα ημερών, το ποσό που θα κατέβαλλε θα ήταν το μισό, 300 ευρώ δηλαδή. Χθες, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης πήγε στην Εφορία προκειμένου να πληρώσει το πρόστιμο. Περίμενε στην ουρά και φθάνοντας στο ταμείο, ενημερώθηκε ότι για να μπορέσει η ΔΟΥ να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης, χρειάζεται σφραγίδα από την Αστυνομία. Αναγκάστηκε λοιπόν να απευθυνθεί στην Αστυνομία, να σφραγίσουν το πρόστιμο και να επιστρέψει στις ουρές της Εφορίας για να προλάβει να καταβάλλει το μισό ποσό. «Ακόμη και για να πληρώσω το πρόστιμο, αναγκάζομαι να τρέχω από υπηρεσία σε υπηρεσία και να ταλαιπωρούμαι», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Έλεγχοι και πρόστιμα για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου, αποτελούν πλέον καθημερινότητα για τον κλάδο εστίασης στη Μαγνησία, παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί.

Σήμερα, ο κλάδος θα έχει συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας, Ζέττα Μακρή για το ζήτημα εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου.

Στις 10 το πρωί, το γραφείο της Υφυπουργού, θα επισκεφθούν τα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με Πρόεδρο τον Γιάννη Γρηγορίου και του Συλλόγου Εστίασης Αλμυρού, με Πρόεδρο τον Κ. Μπουρλή, ενώ στις 11 το πρωί, η κ. Μακρή θα συναντηθεί με καταστηματάρχες- μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, με Πρόεδρο τον Απ. Αθανασό, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οι καταστηματάρχες θα ζητήσουν από την κ. Μακρή τροποποίηση του αντικαπνιστικού νόμου, που βλάπτει σοβαρά την… τσέπη τους. Όπως αναφέρουν εδώ και μερικές ημέρες και εξαιτίας της εφαρμογής του Νόμου, καταγράφουν καθημερινά απώλειες σε πελάτες και τζίρους, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα που έρχονται να επιδεινώσουν την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου