ΤΟΠΙΚΑ

Μετάλλια για την αυτοθυσία τους

μετάλλια-για-την-αυτοθυσία-τους-203794

Εθεσαν ο καθένας τη ζωή του σε ενδεχόμενο κίνδυνο για τη σωτηρία συνανθρώπων τους, οι οποίοι ήδη είχαν εκτεθεί σε σοβαρό κίνδυνο. Λειτούργησαν προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες για το καλό συνανθρώπων τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάσωση της ζωής τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Με αυτά τα λόγια, ο λιμενάρχης Βόλου Μανώλης Κανάλης, παρουσίασε τους τρεις λιμενικούς, βαθμοφόρους του λιμενικού σώματος, οι οποίοι υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και ενός πολίτη, στους οποίους σε χθεσινή τελετή απονεμήθηκαν ναυτικά μετάλλια Β’ τάξης και διπλώματα.

Παρουσία του διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Θεόδωρο Κλιάρη, καθώς και του διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παν. Μποτίνης και του ναυάρχου ο ε.α. Αντώνη Πιτσουλάκη, ο λιμενάρχης Βόλου τόνισε ότι σκοπός της βράβευσης είναι η αναγνώριση, η ανάδειξη και η προβολή παρόμοιων σημαντικών πράξεων ως ελάχιστη ηθική ικανοποίηση.

Ταυτόχρονα, «η ευαισθητοποίηση όλων των ένστολων και πολιτών για την ανάγκη της έμπρακτης συνδρομής μας στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. Ιδίως στη σημερινή εποχή, τέτοιες ενέργειες λαμβάνουν άλλη διάσταση και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας», όπως είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κανάλη, ένα βραβείο δίνει τη χαρά της αναγνώρισης, αλλά και μεγάλη ενθάρρυνση. «Μία διάκριση είναι ώθηση για να συνεχίσεις με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας γιατί επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύη με αίσθημα αλτρουϊσμού και αυτοθυσίας, διέσωσαν τους κινδυνεύοντες συνανθρώπου μας, αψηφώντας και καταπνίγοντας κάθε φόβο ανθρώπινο, με μια τεράστια δύναμη ψυχής, κόντρα στη λογική και στα στοιχεία της φύσης».

«Σήμερα μαζί σας», είπε ο λιμενάρχης Βόλου απευθυνόμενος στους βραβευθέντες, «βραβεύονται όλοι αυτοί οι συνάδελφοι, αλλά και οι πολίτες που συμμετείχαν ο καθένας από τη θέση του, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των περιστατικών μέχρι και την ολοκλήρωσή τους. Ευχόμαστε να συνεχίσουν όλοι οι ένστολοι και πολίτες με την ίδια διάθεση, πίστη και σταθερότητα τη σημαντική κοινωνική τους προσφορά».

Ναυτικά μετάλλια

Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας βραβεύθηκαν και απονεμήθηκαν ναυτικά μετάλλια Β’ τάξης με το αντίστοιχο δίπλωμα στους:

* Σπυρίδωνα Προκοπίου, διότι στις 5 Μαρτίου 2009 απεγκλώβισε και διέσωσε έναν συνάνθρωπό μας, μετά από πτώση του ΙΧ αυτοκινήτου του στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού προβλήτα στο λιμάνι Βόλου. Το μετάλλιο παρέλαβε η σύζυγός του Αλεξάνδρα Προκοπίου, καθώς ο ίδιος απουσίαζε στο εξωτερικό.

* Επικελευστή Λ.Σ. Νικόλαο Μέλλιο, διότι στις 5 Μαρτίου 2009 απεγκλώβισε και διέσωσε συνάνθρωπό μας, μετά από πτώση του με το ΙΧ αυτοκίνητό του στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού προβλήτα λιμένα Βόλου.

* Επικελευστή Λ.Σ. Αθανάσιο Καραγεώργο, διότι στις 20 Ιουλίου 2009 διέσωσε από πνιγμό έναν συνάνθρωπό μας στη θαλάσσια περιοχή επιβατικού λιμένα Βόλου

* Κελευστή Λ.Σ. Αχιλλέα Γιαννούλα, διότι στις 25 Ιανουαρίου 2010 διέσωσε από πνιγμό έναν συνάνθρωπό μας, μετά από πτώση του στη θαλάσσια περιοχή επιβατικού λιμένα Βόλου.

Τα ναυτικά μετάλλια απένειμαν ο διοικητής της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου Κωνσταντίνος Γανωτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου