ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

σχέδιο-για-σταθμούς-φόρτισης-ηλεκτρι-203769

Εκπονεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου – Σε τέσσερις μήνες έτοιμη η μελέτη για τα σημεία, όπου θα μπουν… πρίζες

Στην πρίζα της ηλεκτροκίνησης μπαίνει και ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου. Με απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής μετά από εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, θα ανατεθεί η εκπόνηση «Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» προϋπολογισμού 29.760 ευρώ.

Πρόκειται για μελέτη με την οποία θα καθοριστούν οι θέσεις στους οποίους θα εγκατασταθούν σταθμοί, αλλά και το είδος των σταθμών που θα επιλεχθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όπως αποφασίστηκε η μελέτη θα ανατεθεί σε ιδιώτη ο οποίος θα προσφέρει την χαμηλότερη τιμή και θα πρέπει να παραδοθεί μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος είχε υποβάλει πρόταση προς ένταξη στο Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου, με στόχο τη χωροθέτηση πέντε ή έξι σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον έχει καταθέσει και πρόταση για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων μέσω των οποίων θα καλύψει υπηρεσιακές του ανάγκες χωρίς… αποτύπωμα στο περιβάλλον. Η πρόταση αφορά στην προμήθεια πέντε ηλεκτρικών οχημάτων και ενός σταθμού φόρτισης. Πρόκειται γα ένα ηλεκτρικό σάρωθρο, ένα ηλεκτρικό ανατρεπόμενο όχημα, ένα ηλεκτρικό καλαθοφόρο, ένα ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς κάτω των οκτώ επιβατών και ένα ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο, τα οποία μαζί με τον σταθμό φόρτισης προϋπολογίζονται στο ποσό των 554.900 ευρώ.

Σημειώνεται ότι επιπλέον 17 σταθμούς σχεδιάζει να δημιουργήσει και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, έναν σε κάθε δημοτική ενότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου