ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 300 δημότες εξυπηρετήθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας 

πάνω-από-300-δημότες-εξυπηρετήθηκαν-α-203755

Περισσότεροι από 300 δημότες εξυπηρετήθηκαν σε λιγότερο από έναν χρόνο από το Κέντρο Κοινότητας Ζαγοράς Μουρεσίου.

Η δομή ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2021 και έχει αποτελέσει «ομπρέλα» για πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται βοήθεια.

Συγκεκριμένα από το Κέντρο Κοινότητας έχουν εκδοθεί 300 Κοινωνικά Εισοδήματα Αλληλεγγύης σε δημότες που είχαν ανάγκη, ενώ έχουν ικανοποιηθεί και δέκα αιτήματα πολιτών για το εφάπαξ οικονομικό βοήθημα προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν χρέη προς τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και να επανασυνδεθούν με το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί ως συμπληρωματική δομή των κοινωνικών υπηρεσιών που θα εποπτεύεται από τον Δήμο. Στόχος είναι η υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται.

Για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 65.000 ευρώ για μία διετία. Μέσω της χρηματοδότησης καλύπτεται το ενοίκιο του κτιρίου, η δαπάνη για την πρόσληψη δύο υπάλληλων, γραφική ύλη και εξοπλισμός.

Στο Κέντρο, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο στην «καρδιά» της Ζαγοράς που είναι προσβάσιμο από όλους, τις υπηρεσίες τους προσφέρουν μία κοινωνική λειτουργός και μία ψυχολόγος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου