ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αντιπαράθεση για τις οφειλές προς τη ΔΕΥΑΜΒ

νέα-αντιπαράθεση-για-τις-οφειλές-προς-203744

Τη βοήθεια όλων των δημοτικών συμβούλων ζήτησε χθες ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης, προκειμένου να πληρώνουν οι συμπολίτες τις οφειλές τους στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης, καθώς όπως σημείωσε υπάρχουν καταναλωτές στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, που οφείλουν μέχρι και είκοσι περιόδους και η Επιχείρηση δεν έχει από πουθενά άλλη επιχορήγηση.

Μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όπου ήλθε προς συζήτηση και πάλι το θέμα των οφειλών των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε σε σχετική γραπτή επερώτηση που είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θεολ. Διαμαντένιας που επέμενε να του δοθούν οι αριθμοί των υδρομετρητών από τους καταναλωτές που έχουν οφειλές προς την Επιχείρηση. Μπορείτε να έλθετε στη ΔΕΥΑΜΒ να τα δείτε όλα τα στοιχεία , αλλά δεν είναι δημοσιοποιήσιμα γιατί υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα, απάντησε ο κ. Μαυρογιάννης με τον κ. Διαμαντένια να επιμένει ότι «είναι αδιανόητο ένας στους πέντε αγχιαλίτες να είναι κακοπληρωτής».

Η απάντηση Μαυρογιάννη

Ειδικότερα η απάντηση του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ στην επερώτηση του κ. Διαμαντένια έχει ως εξής :

  1. Οι διακοπές υδροδότησης γίνονται από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και όχι από την εταιρεία που κάνει τις καταμετρήσεις, όπως αναφέρετε στην ερώτησή σας προφανώς από κακή πληροφόρηση, μιας και δεν μπήκατε στον κόπο να το ερευνήσετε.
  2. Στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Αγχιάλου, από το 2011 που η ΔΕΥΑΝΑ ενσωματώθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ και μέχρι τώρα ουδέποτε έγιναν διακοπές υδροδότησης παρά μόνο εκκλήσεις, σε όσους καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, για πληρωμές ή ρυθμίσεις (εφόσον αδυνατούν να τους εξοφλήσουν εφάπαξ). Έτσι, το χρέος μόνο για 617 σχετικά μεγάλους οφειλέτες της Ν. Αγχιάλου προς τη ΔΕΥΑΜΒ ανέρχεται σε ποσό μεγαλύτερο των 800.000 €!!! (τα στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου δημοτικού συμβούλου ενδιαφέρεται).
  3. Διακοπές γίνονται μόνο σε όσους έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς πέραν του έτους, εκτός από την πρώτη ημέρα που έγινε ό,τι εφαρμόζεται συνήθως, με μια μόνο όντως ακραία περίπτωση από λάθος για την οποία η υπηρεσία ζήτησε συγγνώμην.
  4. Είναι γνωστό ότι τα έσοδα της ΔΕΥΑΜΒ προέρχονται μόνον από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που καταβάλλουν οι συμπολίτες μας. Κανένας άλλος πόρος δεν υπάρχει (εκτός από τα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ). Αν λοιπόν οι συμπολίτες μας δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, πώς θα ανταποκριθεί η επιχείρηση στις υποχρεώσεις της; Αν έχετε κάποια διαφορετική πρόταση, με ενδιαφέρον θα την ακούσουμε. Θα περίμενε κανείς, έστω και για μια φορά, να καλέσετε και εσείς τους συνδημότες μας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΥΑΜΒ, και όχι το αντίθετο. Και φυσικά υποχρεωμένοι να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους είναι οι συμπολίτες μας όλων των δημοτικών ενοτήτων και όχι μόνο οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου