ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία ανθρωπιστικής βοήθειας από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

πρωτοβουλία-ανθρωπιστικής-βοήθειας-203590

Συγκέντρωση ειδών έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες ανέλαβε o Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας αναφέροντας και τα εξής:

«Μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ, για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν είναι Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί, τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες άλλων εθνικοτήτων βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη. Αυτός ο αριθμός καθημερινά αυξάνει καθώς στην περιοχή φτάνουν ολοένα και περισσότεροι. Οι υποδομές για την προσωρινή φιλοξενία που έχουν δημιουργηθεί στην Ειδομένη είναι ανεπαρκείς. Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τη δημιουργία και λειτουργία οργανωμένου χώρου, δεν φροντίζει για τις αναγκαίες υποδομές σίτισης και υγιεινής, και έχει αφήσει αυτό το έργο στις διάφορες ΜΚΟ που λυμαίνονται τις σχετικές χρηματοδοτήσεις και λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο. Χρειάζεται να διασφαλιστεί η παραχώρηση χώρου προκειμένου να εγκατασταθούν τέντες – καταλύματα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά και οι άνθρωποι δεν γίνεται να κοιμούνται στην ύπαιθρο.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας, τα μέλη των λαϊκών οικογενειών με κάθε τρόπο να εκφράσουν την εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Συγκεντρώνουμε: Ζεστά μάλλινα ρούχα, μπουφάν, κάλτσες, εσώρουχα, λεπτές κουβέρτες και παπούτσια. Νερό, έτοιμες βρεφικές κρέμες σε γυάλινα βαζάκια, ατομικούς χυμούς, πάνες για μωρά, γάλατα εβαπορέ σε μικρή συσκευασία, κρουασάν, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, οινόπνευμα, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια, σαμπουάν, σαπούνια, κονσέρβες (όχι με χοιρινό κρέας) με έτοιμα φαγητά.»

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του συνδικάτου μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου ως την επόμενη Παρασκευή 11-12- 2015 εκτός Σαββατοκύριακου τα απογεύματα από 6.30 μ.μ. ως 8.30 μ.μ.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου