ΤΟΠΙΚΑ

Δύο οδικά έργα διεκδικεί η Ν. Αγχίαλος

δύο-οδικά-έργα-διεκδικεί-η-ν-αγχίαλος-203533

Την ανάγκη ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 δύο έργων υποδομής κορυφαίας σημασίας για την περιοχή της Νέας Αγχιάλου, επισημαίνουν ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Πελεκάνος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου κ. Ελ. Διαμαντένιας, με έγγραφό τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Γιώργο Καλτσογιάννη, ζητώντας να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρόκειται συγκεκριμένα για την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη δυτική είσοδο της Νέας Αγχιάλου, στη συμβολή της με την Εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών, και τη βελτίωση του οδικού άξονα Βόλου – Μικροθηβών.

Για την κατασκευή του κόμβου στη δυτική είσοδο της Νέας Αγχιάλου υπάρχει έτοιμη μελέτη, η οποία έχει συνταχθεί από τη Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 350.000€. Tο έργο αυτό θεωρείται πρώτης προτεραιότητας καθώς το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής οδού Βόλου – Μικροθηβών δέχεται καθημερινά μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας, πέραν της συνηθισμένης κίνησης, από βαρέα οχήματα και αγροτικά αυτοκίνητα των κατοίκων της περιοχής, στρατιωτικά αυτοκίνητα, λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού προς την 111 Π.Μ., Ι.Χ. και τουριστικά λεωφορεία που κινούνται προς το πολιτικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Τα παραπάνω οχήματα διέρχονται ουσιαστικά μέσα από κατοικημένη περιοχή και ως εκ τούτου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Στο παρελθόν, εξάλλου, έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα, ορισμένα εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα.

Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ.Πελεκάνος, με προγενέστερα έγγραφά του, είχε προωθήσει το θέμα στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου καθώς και στη Διεύθυνση Ελέγχων Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο σημερινό τους έγγραφο προς τον κ. Καλτσογιάννη, οι κ.κ. Πελεκάνος και Διαμαντένιας ζητούν επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίας – Αγίου Γεωργίου και Ελευθερίας – Αμυρά για τη μείωση της ταχύτητας των εισερχομένων αυτοκινήτων στο κέντρο της Νέας Αγχιάλου.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν την ανάγκη παρέμβασης στον οδικό άξονα της εθνικής οδού Βόλου – Μικροθηβών και συγκεκριμένα στο κομμάτι από το ύψος της Νέας Αγχιάλου μέχρι και τον κόμβο Μικροθηβών, τονίζοντας ότι απαιτείται συντήρηση και διαγράμμιση διότι ο ασφαλτοτάπητας παρουσιάζει σημαντικές φθορές σε πολλά σημεία με άμεσο τον κίνδυνο ατυχήματος ειδικά σε περιπτώσεις με άσχημες καιρικές συνθήκες (ολισθηρότητα, λακκούβες κ.τ.λ).

Τέλος έχει ζητηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας να προωθηθούν άμεσα οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού επί της εθνικής οδού Βόλου – Μικροθηβών, καθότι εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργεί ο φωτισμός στα ακόλουθα σημεία: κόμβος «Κόκκινου» Νέας Αγχιάλου, κόμβος πρατηρίου καυσίμων Σαμαρά (δυτική είσοδος Ν.Αγχιάλου), κόμβος Συνεταιρισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, κόμβος μπροστά από το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ – Κέντρο «ΣΤΕΚΙ» Γ. Καλτσά, κόμβος Μικροθηβών (Πρατήριο καυσίμων Π.Τιμπλαλέξη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου