ΤΟΠΙΚΑ

Αγκαλιά άνοιξε το Γηροκομείο Βόλου για 67χρονη Βολιώτισσα πυρόπληκτη

αγκαλιά-άνοιξε-το-γηροκομείο-βόλου-γι-202723

Μία μεγάλη αγκαλιά άνοιξε το Γηροκομείο Βόλου για την 67χρονη Βολιώτισσα που ξεσπιτώθηκε στις 5 Ιουλίου 2021, όταν το σπίτι της στον Βόλο πήρε φωτιά.

Η ταλαιπωρημένη γυναίκα, που όλο αυτό το διάστημα παρέμενε στο Αχιλλοπούλειο, μέχρι να βρεθεί κατάλληλη δομή να τη φιλοξενήσει, εντάχθηκε πλέον στην οικογένεια του Ιδρύματος.

Απολαμβάνει τις υπηρεσίες του Γηροκομείου Βόλου και το κυριότερο έχει βρει παρέα και συντροφιά με συνομήλικα άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και προβληματισμούς. Δεν είναι πλέον μόνη όπως ήταν πριν την τραυματική εμπειρία με τη φωτιά.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παύλος Πάνος, είπε ότι η 67χρονη φιλοξενείται στο Γηροκομείο Βόλου μετά από συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Αχιλλοπούλειου και του Γηροκομείου Βόλου.

Η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στη μονοκατοικία της 67χρονης στην οδό Αχιλλοπούλου με Βλαχάβα είχε σαν αποτέλεσμα να καούν όλα τα υπάρχοντά της. Ηταν θαύμα που η ίδια σώθηκε από τις φλόγες.

Από κοινού οι δύο φορείς ανέλαβαν και έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο να εκδώσουν από την αρχή όλα τα απαραίτητα έγγραφα της 67χρονης, τα οποία είχαν γίνει στάχτη.

«Η άριστη συνεργασία που έχουμε με το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έπιασε τόπο ξανά. Η γυναίκα είναι πλέον στην οικογένειά μας, καλά στην υγεία της και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο», λέει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παύλος Πάνος.

Ολο αυτό το διάστημα η 67χρονη βρισκόταν στο Αχιλλοπούλειο. Πέρασε φθινόπωρο ήρθε χειμώνας, άλλαξε η χρονιά. Φιλοξενούταν στο Νοσοκομείο Βόλου παρά την πανδημία και το ακατάλληλο περιβάλλον.

Τώρα είναι σε ασφαλές, προστατευμένο περιβάλλον. «Αυτό είναι το κοινωνικό προφίλ του Γηροκομείου Βόλου. Να είμαστε κοντά στον πολίτη που αντιμετωπίζει πρόβλημα και να τον βοηθούμε», υπογράμμισε ο κ. Πάνος.

Υπενθυμίζει ότι το σπίτι της γυναίκας βρισκόταν στην οδό Αχιλλοπούλου με Βλαχάβα όπου απέμειναν αποκαΐδια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά.

Οταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στις 2:00 στις 5 Ιουλίου 2021 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επενέβη αμέσως. Χαριν 35χρονου Βολιώτη που αντελήφθη τις φλόγες μέσα στη νύχτα και ειδοποίηση το 199 η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Ομως, η φωτιά είχε λάβει ήδη μεγάλες διαστάσεις. Καταστράφηκαν τα πάντα, όλα τα υπάρχοντα της γυναίκας, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση απόγνωσης και απελπισίας. Το περιστατικό είχε λυπήσει πολύ την τοπική κοινωνία. Η 67χρονη είναι μορφωμένη γυναίκα με ευγένεια πνεύματος, χαμηλών τόνων. Είναι πολύ αγαπητή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου