ΤΟΠΙΚΑ

Δύο νέα έργα για το Τρίκερι

δύο-νέα-έργα-για-το-τρίκερι-20189

Ενέταξε στο ΕΣΠΑ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

Δύο νέα έργα προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για το Τρίκερι, ενέταξε στο ΕΣΠΑ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Με την ένταξη δύο νέων έργων στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών (ΟΣΑΝ) Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου και Παλαιού Τρικερίου.

Με τα δύο αυτά έργα, ο αριθμός των παρεμβάσεων που υλοποιούνται στα νησιά είναι 24 και ο συνολικός προϋπολογισμός τους είναι της τάξης των 11 εκ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις των ΟΣΑΝ αφορούν σε έργα οδοποιίας, αναπλάσεων, ύδρευσης, πολιτισμού, εκπαίδευσης, αθλητισμού.

Τα δύο νέα έργα που εντάσσονται αφορούν στο νησί Παλαιό Τρίκερι και είναι τα εξής:

  • «Τσιμεντοστρώσεις – πλακοστρώσεις οδοποιίας στο νησί παλαιό Τρίκερι», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και
  • «Επέκταση αγωγού ύδρευσης προς τον οικισμό του Πύθου στο νησί παλαιό Τρίκερι», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Οπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας, η αιρετή Περιφέρεια δημιούργησε το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα στοχευμένο και σωστά δομημένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Τα έργα αυτά εκπονήθηκαν σε συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και των Δήμων και αξιολογήθηκαν θετικά από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνουμε τις υποδομές των νησιών και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου