ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς διοίκηση παραμένει ακόμη το Γηροκομείο Βόλου

χωρίς-διοίκηση-παραμένει-ακόμη-το-γηρ-201182

Χωρίς «τιμονιέρη» παραμένει το Γηροκομείο Βόλου με ορισμένα από τα μέλη του νέου Δ.Σ που ορίστηκε να εκφράζουν δημόσια πλέον την άρνησή τους να συμμετέχουν προκειμένου να μην έχουν «μπλεξίματα».

«Υπό τις παρούσες συνθήκες και επειδή υπάρχουν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες αδυνατώ να συμμετέχω διότι δεν επιθυμώ να έχω ποινικές ευθύνες» δήλωσε χθες ο Απόστολος Νάσιος, που έχει υποβάλλει παραίτηση εδώ και δεκαπέντε μέρες όπως επίσης και ο εκπρόσωπος της Ι.Μ.Δ και ο Κ. Χαλέβας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το ζητούμενο βέβαια είναι να συγκροτηθεί η Διοίκηση για να μπορεί να λειτουργήσει το Ίδρυμα και σταδιακά να ξεμπλοκαριστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και οι οποίες καθιστούν δυσχερή την εύρυθμη λειτουργία.

Όπως είναι γνωστό οι σημερινές οικονομικές υποχρεώσεις του Ιδρύματος ανέρχονται σε 1.500.000 ευρώ περίπου και από αυτές το μέγιστο μέρος καταλαμβάνουν οι υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ για τις οποίες αναμένεται όπως έχει ανακοινωθεί τροπολογία, και περίπου 750.000 ευρώ προς τους εργαζομένους περίπου 450.000 ευρώ, προς την εφορία και προς προμηθευτές.

Οι απαιτήσεις του Ιδρύματος ανέρχονται σε περίπου 500.000 ευρώ κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και από τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου