ΤΟΠΙΚΑ

Εντονο ενδιαφέρον για τον οβελία

εντονο-ενδιαφέρον-για-τον-οβελία-20096

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο παραδοσιακός οβελίας, με τα τοπικά κρεοπωλεία να δέχονται παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι και παράλληλα διερευνητικές ερωτήσεις από τους καταναλωτές. Τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί η απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα σχετικά με την τιμή των αμνοεριφίων, τα οποία πωλούνταν την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο στα 12 ευρώ περίπου στα τοπικά κρεοπωλεία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου Αντώνης Κανελλόπουλος επισήμανε ότι «αν αγοράσουμε αμνοερίφια στις τιμές, με τις οποίες εξήχθησαν προς Ιταλία και άλλες χώρες, εκτιμώ ότι η τιμή του αρνιού θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θέλω να το πιστεύω, θα υπάρξει απόκλιση».

Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, με τον πρόεδρο να τονίζει ότι «πρέπει όλοι, παραγωγοί, έμποροι και λιανοπωλητές, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Στα τοπικά κρεοπωλεία αρχίζουν διστακτικά οι παραγγελίες. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη, διότι ο καταναλωτής θέλει να μάθει πρώτα την τιμή για να κανονίσει τα του οίκου του» υπογραμμίζει ο κ. Κανελλόπουλος.

Στην τιμή των αμνοεριφίων στρέφονται όλα τα βλέμματα, με τον πρόεδρο του τοπικού Σωματείου να αναφέρει ότι «ο κρεοπώλης είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Αυτή την αγωνία μας, ότι ο καταναλωτής δεν έχει αγοραστική δύναμη, τη μεταφέρουμε στον ταλαιπωρημένο παραγωγό, από τα υψηλά κόστη παραγωγής, της αύξησης των ζωοτροφών, της αύξησης της ενέργειας. Είμαστε όλοι σε κυκεώνα, αλλά πρέπει να επικρατήσει η λογική, χωρίς υπερβολές».

Κύμα ακρίβειας, αλλά…

Πεδία προβληματισμού για τους κρεοπώλες το κύμα ακρίβειας, οι ανατιμήσεις και η αύξηση στην ενέργεια. «Οι επιχειρήσεις μας είναι ενεργοβόρες και οι λογαριασμοί έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Δεν έχουμε μόνο το σταθερό κόστος, το οποίο έχει εκτιναχθεί, έχουμε και τη συνεχή άνοδο στις τιμές των πρώτων υλών» σημειώνει ο πρόεδρος των κρεοπωλών και προσθέτει: «Σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν, οι κρεοπώλες κάνουν συγκρατημένες αυξήσεις, μικρότερες, σε κάθε περίπτωση, από τις αντίστοιχες στη χονδρική πώληση και χωρίς να συμπεριλαμβάνουν την άνοδο του σταθερού κόστους» τονίζει ο ίδιος.

Κλείνοντας, συμβουλεύει τους καταναλωτές «να έχουν εμπιστοσύνη στο παραδοσιακό κρεοπωλείο, να επιλέξουν την εντοπιότητα, την ποιότητα και τη φρεσκάδα του προϊόντος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου