ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακή διάλεξη για τη στοχευμένη βόσκηση

διαδικτυακή-διάλεξη-για-τη-στοχευμέν-200725

Διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο: «Στοχευμένη βόσκηση και χειρισμοί καύσιμης ύλης: Η κτηνοτροφία στην υπηρεσία του αντιπυρικού σχεδιασμού» θα δοθεί από τον γεωπόνο (M.Sc.) Δημήτρη Οικονόμου.

Η διάλεξη δίνεται στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Πολυλειτουργική Διαχείριση Δασικών Οικοσυστημάτων και Βιοοικονομία (ΠΟΛΥΒΙΟ)», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λιβαδοπονίας και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού.

Η επιδείνωση της δριμύτητας του φαινομένου των πυρκαγιών τις τελευταίες δεκαετίες καθιστά αναγκαία την έμφαση στην προληπτική διαχείριση της βιομάζας ως καύσιμη ύλη σε λιβαδικές και δασικές εκτάσεις. Η χρήση της εκτατικής βόσκησης για συγκεκριμένους σκοπούς διαχείρισης της βλάστησης είναι ευρύτερα γνωστή με τον όρο στοχευμένη βόσκηση. Με βάση τη διεθνή εμπειρία στον τομέα της πρόληψης, η στοχευμένη βόσκηση αποτελεί ένα οικολογικά και οικονομικά αποτελεσματικό μέσο διάσπασης της οριζόντιας και κάθετης συνέχειας της (εύφλεκτης) βλάστησης. Η ανασκόπηση των διαχειριστικών, περιβαλλοντικών και πολιτικών παραγόντων κάτω από τους οποίους συνίσταται η χρήση της στοχευμένης βόσκησης αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα στην εξέλιξη της πειραματικής έρευνας.

Η διάλεξη θα δοθεί την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 18.00 και θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα Zoom:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/83154573982?pwd=S1BNaHZldHdWRTl2ZGxjM2ZPK0ZmQT09

Meeting ID: 831 5457 3982

Passcode: 037@@0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου