ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τη μνήμη του Θανάση Κοντονίνα

τίμησαν-τη-μνήμη-του-θανάση-κοντονίνα-200678

Πλήθος κόσμου στη χθεσινή συγκινητική εκδήλωση στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου «Θεόφιλος»

Περίσσεψε η συγκίνηση στη χθεσινή εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Θανάση Κοντονίνα, με πλήθος κόσμου, εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων και επιστήθιους φίλους του αλησμόνητου προέδρου των συνταξιούχων εμπόρων και πρωτεργάτη του συνδικαλιστικού κινήματος, που απεβίωσε πρόσφατα, να γεμίζουν ασφυκτικά την αίθουσα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου «Θεόφιλος», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Το πλατύ χαμόγελο του Θανάση Κοντονίνα σε περίοπτη θέση και ένα συγκινητικό βίντεο με την πολύπλευρη δράση και την προσφορά του, πλαισίωσαν την χθεσινή εκδήλωση – πολιτικό μνημόσυνο που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «όλη η ζωή του ήταν αφιερωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του λαού, δίνοντας παράδειγμα αγωνιστικής ζωής και δράσης».

Παρούσες στην χθεσινή εκδήλωση η αγαπημένη του σύζυγος Αννα και οι δύο κόρες του, Σταματία και Αναστασία, που ευχαρίστησαν από καρδιάς του πάντες για την ένθερμη συμπαράσταση στην πιο δύσκολη στιγμή της μεγάλης απώλειας.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η σύζυγός του Αννα, αναφέρθηκε στα 50 χρόνια της κοινής τους ζωής, φυλλομετρώντας με μεγάλη συγκίνηση το άλμπουμ των προσωπικών αναμνήσεων και τα 37 χρόνια της κοινής επαγγελματικής πορείας στο κατάστημα της οδού Αντωνοπούλου. Αναφερόμενη στην εκδήλωση μνήμης, υπογράμμισε ότι «είναι πολύ τιμητική για τον ίδιο και την οικογένειά του και νιώθω συγκίνηση γιατί διοργανώθηκε από φίλους του». Παράλληλα αναφέρθηκε στην αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου, την θερμή συμπαράσταση των Βολιωτών στις δύσκολες ώρες, ενώ απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους». Σκιαγραφώντας την ξεχωριστή προσωπικότητα του συζύγου της, τον χαρακτήρισε «πολύ καλό οικογενειάρχη, πολύ καλό συνδικαλιστή, άνθρωπο δοτικό, της προσφοράς, που ήθελε πάντα να κάνει καλό και να βοηθάει», με την πρωτότοκη Σταματία να συμπληρώνει «ήταν ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης, αγωνιστής πραγματικός για όλο τον κόσμο, ένας ήρωας».

Επιστήθιος φίλος του Θανάση Κοντονίνα, ο Γιάννης Γεωργακόπουλος, πρόεδρος, πλέον, του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Νομού Μαγνησίας, ανέφερε ότι γνωρίστηκαν από τα μαθητικά τους χρόνια, διατηρώντας τη φιλία τους και στην μετέπειτα ζωή τους. «Ηταν ένας άνθρωπος χαρισματικός, είχε επικοινωνία με το σύνολο των ανθρώπων, δεν άφηνε κανένα παραπονεμένο, έτρεχε πάντα στην πρώτη γραμμή, για να προσφέρει οτιδήποτε μπορούσε στον συνάνθρωπό του, στο κοινωνικό σύνολο» είπε.

Μιλώντας εκ μέρους της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ, ο Μιχάλης Τσιώνας, σκιαγράφησε την πολύπλευρη προσφορά του Θανάση Κοντονίνα, τονίζοντας ότι «παρέμεινε πιστός στις αρχές και στα ιδανικά τα οποία πίστευε μέσα από κάθε μετερίζι, είτε ήταν Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο, Επιτροπή Ειρήνης, είτε μετέπειτα ο Σύλλογος Συνταξιούχων. Εδινε πάντα το παρών από την πρώτη γραμμή και γι αυτό τον λόγο πήραμε και την πρωτοβουλία να τον τιμήσουμε», σημείωσε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου