ΤΟΠΙΚΑ

Συμβασιοποιήθηκαν τρία ακόμη έργα στη Μαγνησία

συμβασιοποιήθηκαν-τρία-ακόμη-έργα-στ-200474

Με συνολικό προϋπολογισμό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ

Η ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Ξηριά, η μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο Σκοπέλου και Γλώσσας καθώς και ο καθαρισμός υδατορεμάτων στη Μαγνησία, είναι τα αντικείμενα τριών νέων συμβάσεων συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 1.095.000 ευρώ που υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να εκτελεί έργα σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, ενώ στη Μαγνησία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 700 εκ. ευρώ.

«Η μία σύμβαση αφορά το αντιπλημμυρικό έργο στον Ξηριά, το οποίο ολοκληρώνουμε και ταυτόχρονα χωρίς να έχουμε σχετική υποχρέωση, ασφαλτοστρώνουμε και τους δρόμους στην περιοχή. Θα παρακαλούσαμε όμως και την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου να φέρει το όριο της απαλλοτρίωσης στην πραγματική κατάσταση γιατί ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 980.000 ευρώ.

Υπογράψαμε επίσης και τις μελέτες που πρέπει να εκπονηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ξεκαθαρίζω ότι το έργο της Σκοπέλου, δεν είναι έργο της Περιφέρειας. Είναι έργο του Υπουργείου. Η Περιφέρεια έχει μόνο τη συντήρηση και όχι την κατασκευή ή την αντιμετώπιση αυτών των μεγάλων ρηγμάτων. Παρ’ όλα αυτά εμείς ερχόμαστε και στεκόμαστε με μεγαλύτερο σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, αλλά πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και να γνωρίζουμε τι ο καθένας μπορεί να κάνει και τι πρέπει να κάνει. Και πραγματικά ζητώ τη συνέργεια των βουλευτών να παρέμβουν προς το Υπουργείο. Είχα συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και συμφώνησε για χρηματοδότηση από το υπουργείο.

Η τρίτη σύμβαση είναι εξίσου σημαντική ενόψει του χειμώνα με τον καθαρισμό υδατορεμάτων. Θα καθαριστούν διάφορα σημεία, όπως στον Κραυσίδωνα, στη Σούρπη και σε άλλες περιοχές. Καλό είναι όμως οι συνάνθρωποί μας να προσέχουν και να μην μπαζώνουν τα ρέματα, γιατί σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να κάνουμε τέτοιες εργασίες.

Θέλω τέλος να σημειώσω μία ακόμη εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης το έργου που αφορά το τμήμα του δρόμου Βόλου – Λάρισας στο ύψος του ΠΕΒ μήκους 3 χιλιομέτρων.

Είναι ένα έργο μεγάλο και οφείλω να υπενθυμίσω σ’ εκείνους που αναρωτιούνται τι κάνουμε στη Μαγνησία, ότι στην περιοχή έχουμε υλοποιήσει έργα προϋπολογισμού 700 εκ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, από 01-01-2011. Το θέμα εφεξής είναι να ενεργοποιηθούν και οι τοπικοί φορείς αλλά και να είναι αξιόπιστοι, ώστε να συνεχίσουμε παραγωγικά και στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.»

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αργύρης Κοπάνας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος, Λιούπης, Ιγγλέσης και Χατζόπουλος – εντεταλμένος σύμβουλος για αγροτικά θέματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου