ΤΟΠΙΚΑ

Επιδότηση ενέργειας σε εμπορικούς καταναλωτές και επαγγελματίες ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

επιδότηση-ενέργειας-σε-εμπορικούς-κα-200364

Την επέκταση της επιδότηση και στο πετρέλαιο σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές και στη βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων ζητά με παρέμβασή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Ειδικότερα, στην επιστολή την οποία έχει κοινοποιήσει στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, τους τοπικούς βουλευτές, την ΚΕΕΕ και όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, ο κ. Μπασδάνης αναφέρει: «Η πανδημία του COVID-19, μεταξύ άλλων σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε στην οικονομία και ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκάλεσε και εκτόξευση του κόστους της ενέργειας, το οποίο πλέον καθίσταται δυσβάσταχτο για τις επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά.

Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία ενήργησαν άμεσα στη σωστή κατεύθυνση με την μερική επιδότηση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ωστόσο, παραλείφθηκε το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων εξακολουθεί και χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας το πετρέλαιο, το οποίο κι αυτό έχει αυξητικές τάσεις, προκαλώντας μεγάλα ενεργειακά κόστη σε αυτές.

Η μη επιδότηση του πετρελαίου στις επιχειρήσεις αφενός αποτελεί άδικο μέτρο γι’ αυτές, αφετέρου δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά, αφού οι επιχειρήσεις θα έχουν διαφορετικό κόστος ενέργειας, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος οι επιχειρήσεις που δεν θα επιδοτηθούν να μετακυλήσουν το κόστος στον τελικό καταναλωτή, επιφέροντας δυσμενείς συνέπειες στην αγορά και στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η επιδότηση και στο πετρέλαιο, σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές και στη βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου