ΑΛΜΥΡΟΣ

Στη δίκη Κοντούλη κατέθεσε ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης

στη-δίκη-κοντούλη-κατέθεσε-ο-ηθοποιός-200034

Ο γνωστός ηθοποιός και βουλευτής με το ΜέΡΑ 25, Κλέων Γρηγοριάδης, κατέθεσε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στη δίκη για την υπόθεση της 70χρονης Μαριάννας Κοντούλη, μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη.

Ο ηθοποιός κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης κατηγορούμενου και η εξέτασή του στο δικαστήριο ήταν πολύωρη.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη ημέρα. Ο ηθοποιός και βουλευτής υποστήριξε στο δικαστήριο μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος, για τον οποίο κατέθετε υπέρ του, δεν είχε ανάγκη για χρήματα αφού είναι ιδιοκτήτης περίπου 40 ακινήτων σε όλη την Ελλάδα και εξέφρασε την άποψη πως «έπεσε θύμα της καλής του πίστης».

Στο Εφετείο Κακουργημάτων δικάζονται τρεις κατηγορούμενοι, δύο επιχειρηματίες, που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη εννέα και επτά ετών αντίστοιχα για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και ένας γιατρός, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε εφτά χρόνια κάθειρξη με την ίδια κατηγορία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν μεταβιβάσει έξι ακίνητα της Κοντούλη στην κατοχή τους βάσει ενός πλαστού πληρεξουσίου. Επρόκειτο για αγροτεμάχια στην περιοχή της Αμαλιάπολης συνολικής έκτασης εκατό στρεμμάτων, οι μεταβιβάσεις των οποίων έγιναν ενώ η καθηγήτρια μπαλέτου είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Οι «ύποπτες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης, με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού, που είναι άγνωστο τι σχέση διατηρούσε με την αγνοούμενη, ξεκίνησαν από το 2004 και συνεχίστηκαν έως και το 2007.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, το λάθος της καθηγήτριας μπαλέτου φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της. Έπεσε μ’ αυτόν τον τρόπο σε παγίδα και στη συνέχεια την εμφάνιζαν σαν τρελή και ανάπηρη.

Επισημαίνεται ότι για την υπόθεση είχαν κατηγορηθεί άλλα τρία άτομα, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος και μία μεσίτρια, οι οποίοι όμως τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν αθώοι.

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου