ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Χωρίς σήμα της ΕΡΤ περιοχές του Ανατολικού Πηλίου

χρ-μπουκώρος-χωρίς-σήμα-της-ερτ-περιοχ-19957

Την τοποθέτηση αναμεταδότη ζητά με ερώτηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης κ. Πέτσα, σχετικά με την αδυναμία λήψης σήματος της ΕΡΤ σε περιοχές του Ανατολικού Πηλίου. Ο Χρήστος Μπουκώρος, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των κατοίκων των χωριών του Ανατολικού Πηλίου για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση, ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό την τοποθέτηση αναμεταδότη, προκειμένου να διευκολυνθεί η λήψη σήματος της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης στις περιοχές αυτές.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια μεγάλη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου δεν λαμβάνει σήμα της δημόσιας τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Ζαγοράς, Μακρυρράχης, του Πουρίου, Μουρεσίου, Ανηλίου και άλλων χωριών του Ανατολικού Πηλίου αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, εξαιτίας προβλημάτων που παρουσιάζονται στην αναμετάδοσή τους. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αν και πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. μέσω των λογαριασμών ρεύματος, δυστυχώς, δεν έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα των καναλιών αυτών.

Η τοποθέτηση αναμεταδότη θα διευκόλυνε τη λήψη σήματος της ΕΡΤ στα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, μιας περιοχής με μόνιμο, σταθερό πληθυσμό και με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης, με την τοποθέτηση αναμεταδότη διευκολύνεται αλλά και διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής από το δίκτυο καναλιών της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου