ΤΟΠΙΚΑ

Με προσφυγή κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «απαντούν» οι συνταξιούχοι

με-προσφυγή-κατά-της-ανεξάρτητης-αρχή-199216

Αντίδραση στα ραβασάκια της εφορίας για την πληρωμή έξτρα φόρου

Σε προσφυγή κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προσανατολίζονται δεκάδες Βολιώτες συνταξιούχοι, μετά τα ραβασάκια που έλαβαν από την εφορία για πληρωμή έξτρα φόρου για αναδρομικά παρελθόντων ετών (από το 2011 έως και το 2016).

Με «μπούσουλα» σχετική οδηγία από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων στο οποίο είναι μέλη εκατοντάδες συνταξιούχοι του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα τοπικά, τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί ομαδική μηνυτήρια αναφορά κατά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ με τους θιγόμενους συνταξιούχους να υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα αναδρομικά είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του Taxisnet.

Για αυτόν τον λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις. Μάλιστα δεν υπήρξε καμία γραπτή ή ηλεκτρονική ενόχληση στους συνταξιούχους. Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους παραλήπτες είναι και συνταξιούχοι ΑμεΑ, καθώς και συνταξιούχοι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Το Ενιαίο Δίκτυο παράλληλα με την μηνυτήρια αναφορά, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομικών ζητώντας να διευθετηθεί το θέμα.

Οπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων από το Δίκτυο, «στην ουσία οι συνταξιούχοι πληρώνουν για δεύτερη φορά φόρους και πρόστιμα που δεν τους αναλογούν. Δεν φτάνει που η τότε κυβέρνηση είχε καθυστερήσει αρκετά χρόνια να εκδώσει τις συντάξεις μας, και όχι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεστε εσείς και μας κοινοποιείτε σήμερα χρεωστικά σημειώματα για κάτι το οποίο δεν ευθυνόμαστε ώστε να χρεωθούμε με φόρους και πρόστιμα για την δική σας ολιγωρία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου