ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας

εθελοντική-αιμοδοσία-σήμερα-στο-προα-198537

Δυναμική εκκίνηση με δύο αιμοδοσίες από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», με την πρώτη της νέας χρονιάς να πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου από τις 09.00 μέχρι 13.00 στον προαύλειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία) σε συνεργασία με τον σύλλογο εργαζομένων στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας. Ακολουθεί δεύτερη αιμοδοσία τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 09.00 ώς 13.00, στον πεζόδρομο του Βελεστίνου και έπονται πολλές ακόμη.

Οι δύο παραπάνω δράσεις, είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται με πρόεδρο την Ανδρομάχη Ροϊλού, η οποία παρέλαβε πρόσφατα τη σκυτάλη από τον Ιγνάτιο Γελαγώτη, επί σειρά πρόεδρο του συλλόγου.

Με θητεία 32 ετών ως νοσηλεύτρια στον ιδιωτικό τομέα, η κ. Ροϊλού διετέλεσε επί 16 χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας. Παραμένοντας στις επάλξεις της κοινωνικής προσφοράς και μετά την συνταξιοδότησή της, η νέα πρόεδρος του Συλλόγου «Η Αλληλεγγύη», δηλώνει υπέρμαχη της εθελοντικής αιμοδοσίας, της προσφοράς στον συνάνθρωπο και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογραμμίζει ότι με πολύ κόπο και προσπάθεια συγκεντρώνεται αίμα για να καλυφθούν τακτικές και έκτακτες ανάγκες, ενώ τονίζει ότι «οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία χρειάζονται αίμα και πρέπει όλοι να προσφέρουμε αυτό το δώρο ζωής. Υπάρχει πρόβλημα στην περίοδο της πανδημίας. Ο κόσμος είναι διστακτικός, αλλά οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινές και διαρκείς. Χρειάζονται πολλές φιάλες για να καλυφθούν οι ανάγκες και υπάρχει συνέχεια ζήτηση, για χειρουργεία, για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, τα ορθοπεδικά χειρουργεία που χρειάζονται πολλές φιάλες αίμα και προσπαθούμε να τα καλύψουμε».

Εχοντας πάντα ως γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπο και ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο, η κ. Ροϊλού προτρέπει τους πάντες «να προσφέρουν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή», ενώ τονίζει παράλληλα ότι «είναι πολλά τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή βιώνει ο κόσμος και χρειάζεται μεγάλη προσφορά».

«Στις αιμοδοσίες μπορούν να προσέλθουν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες και οι φίλοι τους να αιμοδοτήσουν γιατί όλοι μπορούν να προσφέρουν αγάπη στον συνάνθρωπο, στον συμπολίτη, δώρο ανεκτίμητης αξίας που δεν θα κοστίσει τίποτα αλλά θα δώσει ζωή. Μην ξεχνάτε ότι οι ανάγκες ήταν και είναι μεγάλες στο Νοσοκομείο Βόλου» υπογραμμίζεται, εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου