ΤΟΠΙΚΑ

Επιδότηση ενέργειας σε καταναλωτές και βιομηχανία ζητάει ο Αριστοτέλης Μπασδάνης

επιδότηση-ενέργειας-σε-καταναλωτές-κ-198378

Την επέκταση της επιδότηση και στο πετρέλαιο σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές και στη βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων ζητεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, με παρέμβασή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην επιστολή την οποία έχει κοινοποιήσει τονίζει ότι η πανδημία του COVID-19, μεταξύ άλλων σοβαρών προβλημάτων στην οικονομία και ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκάλεσε και εκτόξευση του κόστους της ενέργειας, το οποίο πλέον καθίσταται δυσβάσταχτο για τις επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά.

«Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία ενήργησαν άμεσα στη σωστή κατεύθυνση με τη μερική επιδότηση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ωστόσο, παραλείφθηκε το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων εξακολουθεί και χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας το πετρέλαιο, το οποίο κι αυτό έχει αυξητικές τάσεις, προκαλώντας μεγάλα ενεργειακά κόστη σε αυτές», επισημαίνει.

Ο κ. Μπασδάνης υπογραμμίζει ότι η μη επιδότηση του πετρελαίου στις επιχειρήσεις αφενός αποτελεί άδικο μέτρο γι’ αυτές, αφετέρου δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά, αφού οι επιχειρήσεις θα έχουν διαφορετικό κόστος ενέργειας, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος οι επιχειρήσεις που δεν θα επιδοτηθούν να μετακυλήσουν το κόστος στον τελικό καταναλωτή, επιφέροντας δυσμενείς συνέπειες στην αγορά και στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου