ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούσαν… έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι το σχολείο τους είναι ασφαλές

ζητούσαν-έγγραφες-διαβεβαιώσεις-ότ-198279

Στο σημείο να ζητήσουν από τον διευθυντή του σχολείου τους ακόμη και υπεύθυνη δήλωση ότι «το κτίριο είναι ασφαλές» έφθασαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όταν τα επιχειρήματά τους εξαντλήθηκαν για τη νέα αιφνιδιαστική κατάληψη, στην οποία προχώρησαν χθες το πρωί.

Χθες, σε επίπεδο Μαγνησίας, λουκέτα κλείδωσαν σε τρεις σχολικές μονάδες, στο Γυμνάσιο Ιωλκού, στο 1ο και στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας όμως οι μαθητές έκαναν καταλήψεις και την περασμένη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για τα νερά που μπήκαν στο διάδρομο του κτιρίου, όταν την περιοχή χτύπησε η κακοκαιρία «Διομήδης».

«Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Οι μαθητές αποφασίζουν αποβραδίς την κατάληψη, ενημερώνουν τους συμμαθητές τους μέσω facebook κι όταν τα επιχειρήματα εξαντλούνται ζητούν… έγγραφες διαβεβαιώσεις», ανέφερε φανερά εκνευρισμένος ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Δημήτρης Κόκκινος, ο οποίος μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα είχε παρέμβει με επιστολή τους προς τους γονείς μαθητών για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στο σχολείο, τις ενέργειες που έχουν γίνει και τις αντιδράσεις των μαθητών.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, κτιριακά προβλήματα υπάρχουν στο συγκρότημα, ωστόσο δρομολογείται η επίλυσή τους. Ηδη από το σχολείο έχει συνταχθεί κατάσταση με 24 μεγάλες και μικρότερες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν. Η λίστα έχει σταλεί στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. «Δεν μπορεί τα έργα να γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη, ούτε να γίνουν όλα μαζί. Εχουμε ιεραρχήσει τα προβλήματα», ανέφερε μιλώντας για κατάσταση που περιλαμβάνει από τη στεγανοποίηση των αρμών στις ενώσεις των κτιρίων, μέχρι παρεμβάσεις για σαθρούς σοβάδες, για παράθυρα, πόρτες, ελαιοχρωματισμούς και κουρτίνες.

Μαθητές νοικιάζουν σπίτι στον Βόλο για να κάνουν… τηλεκπαίδευση

Και χθες τα μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ στους μαθητές που πρωτοστάτησαν στην κατάληψη βεβαιώθηκαν απουσίες.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι βαθύτερο για τον κ. Κόκκινο. Οπως εξηγεί υπάρχουν γονείς από την περιφέρεια της Μαγνησίας, οι οποίοι νοικιάζουν σπίτι στα παιδιά τους στον Βόλο, προκειμένου να παρακολουθούν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και τα παιδιά αντί να παρακολουθούν διά ζώσης μαθήματα, κάνουν… τηλεκπαίδευση εξαιτίας των καταλήψεων.

Ο ίδιος μάλιστα έχει δεχθεί διαμαρτυρίες γονέων που επιβαρύνονται οικονομικά για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά τους με πολύωρες μετακινήσεις, αλλά οι καταλήψεις τα κρατούν μακριά από το σχολείο.

Διαμαρτύρονται για τα κρούσματα

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία και ζήτησαν την κατάργηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου 50%+1. Οι ίδιοι διαμαρτυρήθηκαν και για τη μόνωση της ταράτσας, από την οποία εισέρχονται νερά κάθε φορά που βρέχει σε αίθουσα του πρώτου ορόφου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου