ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν αύριο οι καθηγητές

απεργούν-αύριο-οι-καθηγητές-197875

Στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, συμμετέχει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η απεργία αποκτά σοβαρό περιεχόμενο, καθώς όπως επισημαίνουν «επί επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων εφαρμόζουν μια σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων που οδηγούν το δημόσιο σχολείο στην κατάρρευση και τον κλάδο των εκπαιδευτικών στην εξουθένωση.

Η παρούσα κυβέρνηση, υποταγμένη απόλυτα στις επιταγές των δανειστών, υλοποιεί μέτρα που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Οι μηδενικοί διορισμοί, οι ελάχιστες μεταθέσεις και αποσπάσεις, η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων καθώς επίσης και οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή σε αυτές, η διαφαινόμενη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα όπως και η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, η μείωση των μισθών είναι μερικές μόνο από τις μνημονιακές πολιτικές.

Ο κ. Γαβρόγλου, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τους δύο προκατόχους του, προχωρεί στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που ασκούν διοικητικό έργο προσωρινά, παρά τις εξαγγελίες για κατάργηση του Π.Δ. 152/2013, και προωθεί το Νέο Λύκειο υποβαθμίζοντας τον αυτόνομο μορφωτικό χαρακτήρα του.

Ο κλάδος απαιτείται να δείξει την ετοιμότητά του ώστε να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, που θα συμμετέχει στο απεργιακό ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου