ΤΟΠΙΚΑ

Θέλουν να επιβάλλουν στους κτηνοτρόφους τέλος για την καύση των νεκρών ζώων

θέλουν-να-επιβάλλουν-στους-κτηνοτρόφ-197779

Επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ανω – κάτω οι κτηνοτρόφοι για την επιβολή τέλους για την καύση των νεκρών ζώων. Δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς όπως τονίζουν αντί η πολιτεία να κατανοήσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να δείξει κατανόηση αποφασίζοντας απαλλαγές, επιβάλλει διαρκώς και νέα χαράτσια που προκαλούν επιπλέον προβλήματα σε έναν κλάδο που ήδη πνέει τα λοίσθια.

«Μετά από τη σχεδιαζόμενη αύξηση της φορολογίας, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του ΦΠΑ, το σταμάτημα της επιδότησης του πετρελαίου, δεν είναι δυνατόν να θέλουν να μας φορτώσουν και το κόστος της καύσης των ζώων. Εμείς δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τις ζωοτροφές για τα ζώα, είναι δυνατόν να αντέξουμε και άλλα χαράτσια;» αναρωτήθηκε η Χαρούλα Διβάνη, πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας μαζί με την Ομοσπονδία Θεσσαλίας απέστειλαν ήδη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επιστολή με την οποία διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόθεση του υπουργείου, όπως εκφράστηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες την επιβολή τέλους σε όλους τους κτηνοτρόφους (μέσω δηλώσεων ΟΣΔΕ) για την καύση των ζώων μέσω του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης των νεκρών ζώων» επισημαίνεται στην επιστολή που προωθήθηκε στον κ. Αποστόλου. Οι κτηνοτρόφοι επίσης ζητούν μαζί με τους κτηνοτρόφους που έκαναν χρήση του ίδιου βοσκότοπου για πάνω από 3 έτη κατά την πενταετία 2010-2014, που λαμβάνουν κατά προτεραιότητα τις ίδιες εκτάσεις εφόσον το επιθυμούν και το δηλώσουν στην αίτησή τους, να συμπεριληφθούν και οι άδειες μετακίνησης των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, όπου αποδεικνύεται ποιοι ήταν πραγματικά σε αυτές τις εκτάσεις. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε το βοσκότοπο να τον πάρουν αυτοί που πραγματικά τον χρησιμοποιούν», επισημαίνεται χαρακτηριστικά καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό καταστρατηγείται και οι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι αδικούνται σύμφωνα με τους ίδιους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου