ΤΟΠΙΚΑ

Αγοραστός: Ευθύνη του Δήμου Ν. Πηλίου η συντήρηση του φράγματος Παναγιώτικου

αγοραστός-ευθύνη-του-δήμου-ν-πηλίου-η-197771

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο ζήτημα της συντήρησης, λειτουργίας, απολαβής των χρημάτων από το φράγμα Παναγιώτικο, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός σήμερα κατά τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, υπό τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλοιγιάννη.

Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του φράγματος Παναγιώτικου έχει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στον οποίο έχει παραδοθεί από το 2009.

«Η Περιφέρεια ουδέποτε είχε στα χέρια της την ευθύνη. Εμείς κατασκευάσαμε άλλα φράγματα όπως το Μαυρομάτι και τη λίμνη Κάρλα. Όλα αυτά τα έχουμε εμείς τα συντηρούμε και προχωρούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση του φράγματος Παναγιώτικου είχε σημάνει ο Δήμος Ν. Πηλίου, και το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη του Δημάρχου Μιχ. Μιτζικού και Βουλευτών του Νομού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμη και κατάρρευσης του φράγματος.

Αν το φράγμα καταρρεύσει ένας ολόκληρος οικισμός, αυτός της Μπούφας, θα… αφανιστεί με κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες ενώ το μισό Πήλιο θα μείνει χωρίς νερό. «Θα γίνουμε νέα Μάντρα», ο φόβος στελεχών της δημοτικής αρχής που μεταφέρθηκε στους βουλευτές, κατά τη διάρκεια περιήγησης που έγινε στο φράγμα και στα διυλιστήρια. Στο πλαίσιο της περιήγησης αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα ένα προς ένα για το έργο των 13 εκατ. ευρώ το οποίο πλέον κινδυνεύει με κατάρρευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου