ΤΟΠΙΚΑ

Κριτική Παπανάτσιου στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

κριτική-παπανάτσιου-στο-νομοσχέδιο-γ-198

Κριτική στη Κυβέρνηση της ΝΔ άσκησε η αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που χτυπά ευθέως τον πυρήνα της δημοκρατίας και χαριστικά επιτρέπει – όπου επιλέγει και με τον τρόπο που θέλει – τη διαμαρτυρία. «Η ΝΔ, είπε η Βουλευτής, επέλεξε τη συγκεκριμένη συγκυρία, ως προοικονομία, για να λύσει τα χέρια της, αφού πολύ καλά γνωρίζει ότι με τις τραγικές επιλογές της στην οικονομία, θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα τη λαίλαπα της ανεργίας και της μαζικής φτωχοποίησης, το αμέσως επόμενο διάστημα. Τα όσα προβλέπονται στο συγκεκριμένο σ/ν, συνιστούν την ακρογωνιαία λίθο της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και αποσκοπούν σε ένα πράγμα. Να αποτρέψουν τους πολίτες από τη συμμετοχή στην κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου. Να σιωπήσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, κάθε φωνή αντίθεσης».

Τέλος κλείνοντας την ομιλία της, ανέφερε ότι η ΝΔ κλείνει ένα χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας, «με παρακαταθήκη μία νέα ύφεση που ξεκίνησε πριν την πανδημία, αύξηση της ανεργίας και σπατάλη δημόσιου χρήματος», ενώ τόνισε ότι ούτε η πόλη, ούτε οι δρόμοι, ούτε η χώρα, ούτε τα δημόσια ταμία ανήκουν στη ΝΔ. «Δεν θα επιτρέψουμε να κάνετε το Κράτος τσιφλίκι σας. Στεκόμαστε απέναντι στις ιδεολογικές σας εμμονές», όπως ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου