ΤΟΠΙΚΑ

Aλλαγές αντιπεριφερειαρχών στη Θεσσαλία

aλλαγές-αντιπεριφερειαρχών-στη-θεσσα-196347

Στον ορισμό νέων αντιπεριφερειαρχών προχωρά άμεσα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο ίδιος ερωτηθείς χθες από τον Βόλο επιβεβαίωσε ότι επίκεινται αλλαγές, δεν αποκάλυψε όμως τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης, παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις των επόμενων ημερών.

Στη Μαγνησία την τελευταία διετία θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ήταν ο Γρηγόρης Ιγγλέσης (Πολιτικής Προστασίας – Μεταφορών και Συγκοινωνιών) και ο Θανάσης Μόρας (Ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Απασχόλησης -Εμπορίου).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο αποχωρούν από τις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης. Ο κ. Ιγγλέσης θα παραμείνει πρόεδρος στην «Κενταύρων Όρος» που λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Το πρόσωπο που ακούγεται ότι θα αναλάβει θεματικός αντιπεριφερειάρχης είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος, ο οποίος σήμερα είναι πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ. Χωρική αντιπεριφερειάρχης παραμένει η Δωροθέα Κολυνδρίνη, όπως επίσης χωρικοί αντιπεριφερειάρχες αντίστοιχα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα παραμένουν οι Αθ. Μιχαλάκης και Κων. Νούσιος.

Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες ακολουθούν τη θητεία του περιφερειάρχη. Η μοναδική κατ’ εξαίρεση αλλαγή χωρικού αντιπεριφερειάρχη θα γίνει στη Λάρισα. Ο Χρήστος Καλομπάτσιος αποχωρεί (σοβαροί λόγοι υγείας) και αναλαμβάνει ο Βασίλης Πινακάς.

Στη Μαγνησία επίσης την προηγούμενη διετία ήταν εντεταλμένος σύμβουλος Χωροταξίας-Πολιτικής Γης είχε οριστεί ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Τέας. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση με το συγκεκριμένο «χαρτοφυλάκιο».

Αναφορικά με τις επόμενες θεματικές αντιπεριφέρειες ακούγεται ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, στη Λάρισα, στη θέση του Γ. Λαδόπουλου, ο Απόστολος Μπίλλης, ο γιατρός Δημήτρης Νάτσινας για θέματα Υγείας και ο Γιάννης Μπουτίνας σε θέματα Τουρισμού, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί ως εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος ο Τρικαλινός πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ντίνος Μπάρδας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου